קורות חייה של אסתר נגר

תמונה שלי ושל סבתא בבר מצווה שלי
סבתי בצעירותה
הטיול השנתי הראשון

שמי אסתר נגר, נולדתי בתאריך 3.6.1969 בארץ במושב דלתון.

דַּלְתּוֹן הוא מושב בצפון ישראל, כ-5 ק"מ מצפון לצפת, השייך למועצה אזורית מרום הגליל. את היישוב הקימו עולים מהעיר טריפולי שבלוב, בשנת 1950 בעזרת איגוד המושבים של הפועל המזרחי. ויקיפדיה

הייתי הבת הצעירה למשפחה מרובת ילדים. ההורים שלי הם ילדי טוניס, שנולדו בטריפולי. יש לי עשרה אחים ואחיות: אהרון דינה מרים ציון משה יהודית לאה ישראל יהודה שרה.

כשלמדתי בבית הספר, הייתי ספורטאית טובה ועסקתי בספורט. לא הייתה אז טלוויזיה, ושיחקנו הרבה בחוץ. שיחקנו קלאס, מחניים וחמש אבנים. אחד מזיכרונות הילדות שלי, הוא שיום לפני הטיול השנתי הראשון שלי, שברתי את הרגל וכל הילדים יצאו לטיול ואני לא. כשבגרתי  למדתי בתיכון . בתקופה הזאת כולנו הלכנו לתנועת הנוער, ואני הייתי במחנות העולים, הבחירה ללכת לתנועה הייתה כיתתית. רוב הבילויים שלנו היו פעילויות בתנועה, מחנות עבודה, טיולים ובשבתות היינו נוסעים במשאית לים.

את בעלי חיים הכרתי בצפת, בעקבותיו עברתי לגור בצפת, והתחתנו. צְפַת היא עיר במחוז הצפון בישראל, הנחשבת לבירת הגליל העליון, ושוכנת באזור הררי בחלקו המזרחי של הגליל. העיר ממוקמת על פסגות ההרים צפת וכנען וצופה אל ימת הכנרת מדרום מזרח ואל רכס הרי מירון במערב. גובה רוב העיר כ-850–900 מטר, אך היא כוללת גם את שכונת נוף כנרת שגובהה כ-500 מטר. ויקיפדיה

נולדו לנו שתי בנות ובן, אורטל, דוברת ויוסי.

לאורטל וערן נולדו ארבע ילדים- אורי, אריאל, נועה ודביר. שני זוגות תאומים.

לדברת ולאהרון נולדו שלושה ילדים – ליעד, ליאור ועמית.

ליוסי ורלי נולדו ארבע ילדים – אבייתר חיים, מוריה, יוסף ומלאכי.

כיום אני עובדת כגננת ואני עדיין ספורטיבית. שיניתי את אורח חיי ואני חיה בצביון דתי,בעקבות נישואי לבעלי חיים.

אסתר: היה לי כיף מאוד לשתף בסיפורי ובעברי, והיה לי מאוד כיף שהנכדים שלי ילמדו על ילדותי.

אריאל: היה לי גם מאוד כיף לשמוע את הדברים של סבתא שלי וללמוד עליה, והיה לי מאוד נעים לבלות עם סבתא שלי יותר זמן.

תנועת נוער
תנועות הנוער הינן ארגונים רבי עוצמה המחנכים למעורבות חברתית ופוליטית. הן מספקות כר נרחב להתנסות של בני נוער בעשייה מגוונת, המפגישה אותם עם האידיאולוגיה התנועתית (ויקיפדיה)

ציטוטים

”כשבגרתי  למדתי בתיכון. בתקופה הזאת כולנו הלכנו לתנועת הנוער, ואני הייתי במחנות העולים, הבחירה ללכת לתנועה הייתה כיתתית“