קורותיו של סבא רוגר

סבא ואביב בקשר הרב דורי
סבא רוג'ר בן 16
קורות החיים של סבא רוג'ר

אני מרק רוג'ר, סבא של אביב נולדתי בשנת 1944 בתוניסיה. להורים ניסים ועמליה ז"ל. אני הבן הרביעי מתוך שבעה אחים ואחיות.

חייתי בתוניסיה עד גיל 12, למדתי בבית ספר צרפתי, תוניסיה הייתה תחת מנדט צרפתי במשך 25 שנה עד שקיבלו עצמאות בשנת 1956. בשנת 1956 קצת אחרי שתוניסיה קיבלה עצמאות אני ואחי נסענו לצרפת דרך עלית הנוער לתקופה של 3 חודשים ושם למדנו את השפה העברית, במקביל ההורים עלו לארץ ישראל והשתכנו ביהוד, בשכונה הקרויה קרית ביאליסטוק.

יהוד: "יהוד בשנת 1950 הוכרזה כמועצה מקומית ראשונה לאחר קום המדינה ובשנת 1995 הוכרזה יהוד לעיר.מתחילת שנות התשעים הגיעו ליהוד למעלה מ-800 משפחות עולים, רובן מחבר העמים לשעבר. כ- 30 משפחות מאתיופיה. יהוד-מונוסון מונה כיום כ-27,000 תושבים בכ-7800 משקי בית. העיר עברה התרחבות ניכרת עם הקמתה של שכונת קריית הסביונים היוקרתית בשנים 1992–1995, אשר קדמו לבנייתה השכונות קריית ביאליסטוק, גבעת אוויה ונוה עובד, בעלות אוכלוסייה סוציו-אקונומית גבוהה אשר שינו את אופיה של העיר". (ויקיפדיה).

אני בגיל 16 בישראל

2222

אחי ואני הצטרפנו אל ההורים בארץ. בהגיענו לארץ נשלחנו לפנימייה רמת הדסה בחיפה, שם למדנו כשנתיים וחזרתי לסיים את בית הספר העממי ביהוד, למדתי בבית ספר רמז. המשכתי לבית ספר דו שנתי, סיימתי 10 שנות לימוד. נאלצתי לצאת לעבודה ולעזור לפרנסת המשפחה, התחלתי לעבוד בחברת בנייה, נהגתי על טרקטור ולא בחלתי בשום עבודה.

בשנת 1964 התגייסתי לצבא, שרתתי בגולני. לאחר סיום השירות עבדתי כמבקר טיב בחברה לקופסאות פח. לאחר מכן עברתי לעבוד בחברת בנייה "דניה סיבוס" במעבדה לבדיקת בטון.

היום אני גמלאי, עסוק עם תשעת נכדי מקדיש להם באהבה את כל זמני. ועתה אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי עם נכדי אביב.

הזוית האישית

אביב: נהניתי מאוד מהתכנית מהמפגשים עם סבא, למדתי אתרים חדשים במחשב. סבא רוג'ר: נהניתי מאוד להקדיש מזמני וללמוד ביחד עם נכדי.

עליית הנוער
מפעל הצלה וחינוך של נוער וילדים.