ציור חיים לאבא

מפגש סיום הקשר הרב דורי
בחרנו בשיר של אריק איינשטיין
העיקר של הסיפור הוא סיפר משפחה

את השיר "ילדה ציור" שמעתי בפעם הראשונה לפני כ-16 שנה. מאז שנולדה הבת הבכורה שלי, כפיר, אביה, מיד שר לה את השיר.

אני אוהבת את השיר הזה במיוחד כי הוא מזכיר לי את התקופה בה הילדות שלי היו קטנות ומתוקות. כשאני מקשיבה לשיר חוזרים אליי כל הזיכרונות והתמונות של אבא של הילדות שלי.

אווירת השיר מעבירה את רוח התקופה והוא מתחיל ונגמר בסגנון סקוטי. אבא של הילדות שלי היה שר להן את השיר הזה כל לילה לפני השינה, ותמיד חשבתי שזה השיר שהכי מתאים לילדות מתוקות.

זה שיר על ילדה קטנה. הבת של מי שכתב את השיר הייתה קטנה כמו ילדת אגדות עם כל הסיפורים-הגמדים ונסיכה גדולה שכבר לא התאימה לסיפור.

ילדה ציור אריק איינשטיין מילים: יהונתן גפן לחן: מישה סגל

השיר "ילדה ציור" לקוח מהאלבום "פוזי". השיר מושפע מסיימון וגרפינקל.

סיפורה של נטלי תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר הקהילתי בכרכור

אריק איינשטיין
אריק איינשטיין (3 בינואר 1939, י"ב בטבת ה'תרצ"ט – 26 בנובמבר 2013, כ"ד בכסלו ה'תשע"ד) היה זמר, פזמונאי, תסריטאי ושחקן ישראלי. היה חבר בלהקות הנח"ל, בצל ירוק, שלישיית גשר הירקון והחלונות הגבוהים, וחלק מחבורת לול. שיתוף הפעולה שלו עם שלום חנוך ולהקת הצ'רצ'ילים הניב את אלבומי הרוק הראשונים בישראל. איינשטיין נחשב לאחד הזמרים הישראלים החשובים ביותר.

”אביהן של הילדות היה שר להן כל לילה לפני השינה “