ציונות זוהי לא מילה גסה

סבתא היקרה ואני
סבתא נורית - כלה יפהפיה
ציונות וחברות

שמי נורית מולכו, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי.

סיפורי נוגע לסיפור משפחתי בעלייתם לארץ ישראל. ההורים שלי הגיעו מטוניס באניית המעפילים עם שלושת אחיי: אורנה עליזה וצביה. הם הגיעו דרך צרפת מכיוון שהיה אסור לעלות לארץ ישירות מטוניס ובדרך לעלייתם הם זרקו כל דבר בעל ערך שהיה להם, כגון: זהב כסף וכו', כדי שלא יתפסו אותם.

המשחקים שבהם שיחתי בילדות הם: קלאס,חמשת אבנים ובובות. בית הספר שלי היה בית ספר ממלכתי דתי וקראו לו מוריה. החברות שלי בילדות היו: זהבה, חנה, לבנה ושושנה. הן למדו ביחד בבית הספר ובימי שישי הן היו באות אליי ואמי הייתה מכינה קוסקוס. הן מאוד אהבו את המאכל הזה והיו באות אליי קבוע כדי לטעום אותו.

הכרתי בהתחלה את בעלי, אברם מולכו בארץ בחיפה, ברחוב השומר במועדון. עד היום אני נשואה לו 50 שנה ואולי בקרוב נעשה חתונת "זהב".

סבתא נורית ביום נישואיה

הזוית האישית

נורית מולכו השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי שנערכה בבית הספר תדהר, יקנעם עילית, התשע"ט, ותועדה על ידי נכדה נדב.

להדיח
להעזיב, לשטוף, להסית