ציון לשבח לסבא אברהם עזר

סבא אברהם היום
סבא בצעירותו
הייתי בדרך לחזור הביתה ופתאום שמעתי מלא בום נבהלתי הלכתי מהר לראות ואז....

שמי שירה עזר, משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי והעלתי את סיפור גבורתו של סבי הגיבור, אברהם עזר.

סבא אברהם עזר נולד בשנת 1945 בתורכיה בעיר איזמיר. הוא עלה עם משפחתו לישראל, כשהיה בן שלוש, בשנת 1948.

סבי בצעירותו

צלשים בקרב בתל דן – מתוך אתר הגבורה

סיפור המעשה

"בתקרית אש שארעה ב־13 בנובמבר 1964, ירו הסורים מטחי אש ופגזים על מוצב ישראלי בתל דן. מרבית החיילים במקום נפצעו, ועזר התנדב לטפל בהם ולחלצם למקום בטוח. בהפגזה נוספת נפצע גם הוא באורח קשה, ומצא עצמו נאבק על חייו. גם מהקרב הזה יצא עזר כשידו על העליונה.

על גילוי יוזמה ואומץ לב אישי בפינוי נפגעים נוכח פני אויב, הוענק לו צל"ש מטעם מפקד פיקוד הצפון דאז ולימים הרמטכ"ל, רא"ל דוד אלעזר ז"ל."

סיפור מעשה הגבורה מתוך הכתבה של רועי עמוס, אתר הגבורה, במחנה 8 במארס 2012

במהלך תקרית אש מול הסורים בתאריך 13 בנובמבר 1964 נורו מתחי אש ופגזים של הסורים על מוצב ישראלי בתל דן, אשר היה חשוף לאויב. לאחר שנפצעו חיילי העמדה, זחל סגן שמואל ניסנבוים יחד עם רב"ט אברהם עזר לעמדה וחילצו את הפצועים תחת אש.

כתבה בעיתון "ידיעות אחרונות" 8.121964, מאת איתן הבר

צלשים בקרב תל דן 08121964

הזוית האישית

שירה עזר: נהנו מאוד, הינו עושים זום בקורונה, כי לא ממש יצא לנו להיפגש, אבל הכרתי אותו יותר טוב. אני מאחלת לו שתמיד היה שמח ושיהנה מהחיים שישמור אל עצמו ושיימשיך לראות את החיים שלו בטוב ואף אף פעם לא ברע.

איז'ה
בספרדית, לדינו, פרוש המילה הוא: ילדה,בת