פרדי שביט עלה מרומניה לישראל

פרדי שביט היום
פרדי בילדותו
הגדת עליות - סיפורו של פרדי שביט שעלה מרומניה

פרדי שביט נולד בשנת 1937 בבוקרשט, בירת רומניה, עלה לארץ בשנת 1948, כשהיה בן 11, גר בחיפה ומאז שנת 1951 פעיל מאוד במכבי חיפה.

הקהילה היהודית בבוקרשט פרחה בין מלחמות העולם. היו בה כמה מרכזים רבניים חשובים, וחיי הקהילה היו עשירים מאוד. בתי הכנסת היו מלאים, ומשפחתו של פרדי נהגה לפקוד את בית הכנסת הגדול טמפלו קורל, שקיים עד היום, וכמו כולם הקפידה לחגוג את החגים היהודיים כהלכתם. פרדי למד בבית הספר היהודי "מוריה".

השנים הראשונות לחייו של פרדי היו בצל ההפגזות הבלתי פוסקות על בוקרשט. בשנת 1941 נכנסו הגרמנים לעיר ופשטו על שכונות היהודים. רוב בני המשפחה נתפסו ונשלחו למחנות או ברחו ונעלמו. פרדי ואמו נדדו במשך שלוש שנים דרך ארבע מדינות באירופה ובתוך כך החליפו את שמם ואת שם משפחתם.

פרדי בילדותו

תמונה 1

בתום שלוש שנים הגיעו לצרפת, ומשם עלו יחד לארץ באנייה "עצמאות" במסגרת המוסד לעלייה ב'. האונייה עגנה בנמל חיפה, וכל מי שהיה עליה הועבר למחסן 15, שבו עברו חיטוי די-די-טי ואחריו נשלחו למעברה בפרדס חנה. אחרי זמן קצר במעברה הם עברו לחיפה ושכרו דירה קטנה. פרדי התחיל זו הפעם הראשונה ללמוד במקום מסודר, בבית הספר "בסמ"ת", ותוך כדי לימודיו עבד כדי לכלכל אותו ואת אמו.

בארץ מתקיימת פעילות של יהודי רומניה, אבל פרדי לא משתתף בה. בביתו נשמר הטעם הרומני, ומאכלים רומניים מונחים על השולחן דרך קבע, במיוחד בחגים.

מכבי חיפה
מכבי חיפה-כרמל היא אגודת ספורט מן המובילות והפופולריות בישראל, שקבוצותיה ממוקמות בעיר חיפה. באגודה רשומים כ-3000 ספורטאים, בוגרים וצעירים, בקבוצותיה ובחוגיה השונים. האגודה מהווה חלק מתנועת מכבי ישראל.

”מאז שנת 1951 פרדי, פעיל מאוד במכבי חיפה.“