פיזור משפחת זפרן

אבא שלי הגיע מאוקראינה לבואנוס איירס, ואמא שלי מרוסיה לבואנוס איירס. הם הכירו שם  והתאהבו. הם התחתנו, נולדו להם שלושה ילדים, שאני האמצעית מביניהם.

אבא שלי רצה מאוד להביא את יתר בני המשפחה אלינו והצליח לפני מלחמת העולם ה-2 להביא 2 אחים מתוך 11.
אחרי המלחמה מתוך ה-9 שהיו באוקראינה נשארו 3 אחיות ואח שהיו בפרטיזנים. שתי אחיות לא רצו לבוא לארגנטינה והן עלו לארץ. אחות ואח באו לארגנטינה, וככה נוצר שם משפחה. חלק בארגנטינה וחלק בישראל. עם השנים, בארגנטינה. בארץ עכשיו יש את אריה אחי, אותי, יעקב ומשפחתו, חורחה ומשפחתו, לוסי, מה-2 אחיות שעלו לארץ אחרי המלחמה יש את פנינה וציפורה. לציפורה נולדו אירית ואיתן קרישק ומשפחתם, ולפנינה נולדו רמי ומשה סוסל. בארגנטינה יש את יצחק זפרן ואת ילדיו סטלה ופליפה עם ילדיהם. יש גם את פרלה שהיא אחות של יעקב ולאה שהיא הבת של הדודה חנה שבאה אחרי המלחמה. חלק מהמשפחה שבארגנטינה עברו למיאמי. במיאמי יש את אחותי אלדה, ושלושת ילדיה: אבל, אריאל וויקי רובינוביץ עם בני משפחתם. זה הסיפור של משפחה יהודיה שהתפזרה.

פרטיזנים
פרטיזן הוא כינוי ללוחם בצבא לא סדיר שפועל נגד כוחות כיבוש. הכינוי בדרך כלל מתייחס ללוחמים בתנועות מחתרת נגד הכיבוש הנאצי באירופה בתקופת מלחמת העולם השנייה (ויקיפדיה)

”המשפחה התפזרה אולם כיום יש יותר בארץ ישראל מאשר בארגנטינה.“