פורן שנולדה בשושן בחג הפורים

פורן עם התלמידה רותי
כיתת הותיקים בבי"ס בית וגן דרכא בת ים
סיפורה של פורן לורי (צדקני)

שמי פורן לורי (צדקני). נולדתי בשושן הבירה של פרס בחג הפורים ומכאן שמי, נולדתי בשנת 1941. אני בת שלישית מתוך שבעה ילדים שארבעה מתוכם נפטרו. גדלתי בשושן הבירה. כל היהודים גרו במקום אחד וידעו מה הולך אחד עם השני. גרתי בתוך בית כנסת בחדר וחצי עם המשפחה שלי כי אבי היה שוחט, חזן ועוד. בילדותי קיבלתי שרשרת עם עשרת הדיברות לאירוסין שלי.

אחד האירועים הזכורים לי מהילדות הם חגי הפסח, אותו היינו חוגגים חמש משפחות ביחד. אבא שלי היה אומר את ההגדה והיינו נהנים כולם ביחד. בגיל שבע המורה שלי נהג לשיר לי את שיר יום העצמאות בפרסית. עד היום אני זוכרת את המילים בעל פה ושרה אותו היום בשביל הילדים. בבתי הספר בפרס המוסלמים היו מנסים להוריד ליהודים את הממוצע הלימודי. אני למדתי בבית ספר אליאנס במשך שנתיים.

כל הילדים שלי חרדים, אני מזמינה את כל הילדים אלי מה שהופך את החגים לשמחים מפני שכולם נמצאים יחד.

לקובץ התיעוד המלא:

הזוית האישית

פורן לורי השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי ותועדה על ידי התלמידה רותי. התכנית נערכה בביה״ס בית וגן דרכא בבת ים, התשע״ט.

אליאנס
כל ישראל חברים (בצרפתית בקיצור: "אליאנס") הוא ארגון יהודי בינלאומי שהוקם בפריז ב-1860.

שׁוּשָׁן (עיר)
שׁוּשָׁן היא עיר עתיקה באיראן של היום, כ-250 ק"מ מזרחית לחידקל. שושן הייתה עיר מרכזית של העילמים, הפרסים והפרתים. היא מוזכרת במגילת אסתר, בספר נחמיה ובספר דניאל. כיום נמצאת באתר העיר שוש. שושן הוכרה כאתר מורשת עולמית בשנת 2015. (ויקיפדיה)

”בגיל שבע המורה שלי נהג לשיר לי את שיר יום העצמאות בפרסית“