על גדות הירקון

סבתא נילי ואני
סבתא ואני בירקון
לאחר מאמצי חיפוש הצליחו אימי ובן דודה למצוא אחד את השני.

שמי נילי הוכרמן, נולדתי בשנת 1939, בישראל, בקריית בנימין

בשנת 1947, שנתיים לאחר סיום מלחמת העולם השנייה, הגיע לארץ בן דוד של אימי, ששמו יעקב. יעקב היה ניצול שואה. הוא הגיע בגפו ורוב בני משפחתו נספו בשואה. לאחר מאמצי חיפוש רבים הצליחו אימי ובן דודה למצוא אחד את השני. כאשר התרגשות המפגש שככה הביע יעקב רצון להכיר את הארץ ואחד המקומות הראשונים לביקור היה העיר תל אביב.

אני, שהייתי בת שמונה באותו הזמן, התלוותי אליהם. בתום הביקור הזמין יעקב אותי ואת אימי לשייט בסירת משוטים בירקון ולסיור לאורך הנחל והנמל. הפארק והטיילת עדיין לא היו קיימים. היו רק חולות לבנים ללא סוף.

העשרה
הירקון: "הוא הנחל הגדול ביותר במערכת נחלי החוף של ארץ ישראל. השם "מֵי הַיַּרְקוֹן" מוזכר עוד בספר יהושע כגבול בין נחלת שבט דן עם שבט מנשה".

הירקון

שככה