עליית הנוער מאלג'יר

ספינת האקסודוס בה הפליג סבי לישראל בשנת 1947
הספינה הכילה הרבה יותר ממה שיכלה .
סבא רבא בדרכו לארץ הקודש

סבא רבא שלי שמעון טויטו ז"ל נולד בשנת 1930 באלג'יר ועל לישראל בשנת 1947.

סבא רבא ז"ל השתייך לקבוצות הנוער שתכננו לעלות עצמאית לארץ עם ארגון של עליית הנוער. הם עלו על ספינת אקסודוס דרך דרום צרפת לארץ ישראל.

באותם שנים שלטו הבריטים במדינת ישראל והתנגדו לעליות היהודים. הספינה מלאה בבני נוער יהודי וניצולי שואה הגיע לחופי ארץ ישראל. הבריטים ירו לעבר הספינה למטרת הרתעה והספינה נאלצה לפנות לכיוון קפריסין.

גם בקפריסין לא קיבלו אותו בידיים פתוחות אלא הכניסו את כולם למעצר של חודש ימים. העולים לא נרתעו והפליגו שוב לחופש ארץ ישראל הפעם לחופי אשדוד. הבריטים שוב ירו אבל חלק ניכר מנוסעי הספינה וביניהם סבא רבא שלי שמעון. סבי ושאר בני הנוער קפצו למים ושחו לחוף. סבא נאסף על ידי אנשי עליית הנוער ושילבו אותו בקיבוץ. לאחר זמן קצר הצטרף לתנועת אצ"ל ונלחם על שיחרור ארץ ישראל. אני דור שלישי לילידי הארץ.

סבי זכה להיות בארץ ישראל ביום הכרזת העצמאות. הוא השתקע ביפו יחד עם סבתי אריאלה, בשכונה מיוחדת של קיבוץ גלויות מכל המקומות. נולדו להם ארבעה ילדים. סבתי מזל הבכורה ואמי מירב הנכדה הראשונה ואחי מאור הנין הראשון.

סבא נפטר בשנת 2001 ממחלה קשה כאשר כולם סביבו – ארבע שנים לפני הולדתי.

אמר מספרת שהוא היה אדם יוצא דופן עם ערכי משפחה גבוהים, אהבה לארץ ישראל ואצילות בגינוניו ואופיו.