עליית יהודי מרוקו

עבודה במחתרת

נולדתי ב-27 במאי 1940 בקזבלנקה מרוקו. היו לי 2 אחים ואחות. אבא שלי עבד בחנות רהיטים, ואמי הייתה עקרת בית. עברנו הרבה פעמים דירות, אבל כל הדירות היו בקזבלנקה. למדתי בבית יסודי ותיכון 10 שנים, ואח"כ למדתי מקצוע בחירה. אחרי שסיימתי ללמוד התחלתי לעבוד בתור מזכירה במחסן חלקי חילוף של רכבים אמריקאים. בעלי ז'ק הגיע מרועת לקזבלנקה והתחתנו ב-9 יוני 1963. אחרי שהתחתנו גרנו ברבאט. בעלי ז'ק עבד במחתרת, ועזר לעלות 350,000 יהודים בין 1956 ל- 1964. כדי לכסות על העבודה שלו הוא אמר שהוא לא רוצה לעלות לארץ ושהוא מתנגד לעלייה. באותו זמן הוא ניהל מפעל ביטחוני. כל הלקוחות היו מהצבא המרוקאי. אחד הלקוחות היה גנרל גדול בצבא המרוקאי, ופעם אחד הגנרל רמז לו שאין ליהודים למה להישאר במרוקו. אחרי שהוא אמר לו את זה, הוא החליט לעלות לארץ והוא הודיע למשפחה שעולים לארץ בינתיים נולדה לנו תינוקת ואז עלינו שלוש משפחות לארץ (כל המשפחה שלי המשפחה של ז'ק ועוד משפחה). כשעלינו לארץ קנינו דירה באשדוד ומאז אנחנו גרים באשדוד.

קזבלנקה
קזבלנקה, בספרדית, הבית הלבן, היא העיר הגדולה ביותר במרוקו, השוכנת לחוף האוקיינוס האטלנטי ובה הנמל המרכזי של המדינה. היא נחשבת למרכז הכלכלי של מרוקו.

”הגנרל רמז לו שאין ליהודים למה להישאר במרוקו“