עלייתם של סבי וסבתי מארגנטינה לישראל

מרים מאיה ואדולפו. בת מצווה שלי.
העלייה לישראל - קשיים וחוויות

עליתי עם אישתי וילדיי מארגנטינה לארץ ישראל בפברואר 1975.

כאשר עלינו נתקלנו בקשיי השפה העברית החדשה.

עבדתי במכון לחקר הנגב. "המכון לחקר הנגב" הוקם ב- 28 לאוקטובר 1957 בבאר שבע  דבר שאפשר מאוחר יותר לייסד את אוניברסיטת בן גוריון בנגב. "המכון לחקר הנגב" הוקם ביוזמתו של דוד בן גוריון והיה חלק ממשרד ראש הממשלה.  בדבריו לכנס הפתיחה של המכון, כתב בן-גוריון: "נראה לי כי בעשרות השנים הבאות יעמוד פיתוח הנגב והדרום כמרכז פעולותיה ודאגותיה של מדינת ישראל…" ונראה כי עד היום אנו עסוקים בפיתוח הנגב". (מתוך דף  קריית ארנסט דוד ברגמן, אוניברסיטת בן גוריון)

%d7%9e%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%9c%d7%97%d7%a7%d7%a8-%d7%94%d7%a0%d7%92%d7%91-8
המכון לחקר הנגב

לאחר מכן עבדתי במפעלי ים המלח, בהמשך הצטרפתי לעסק הפרטי של אשתי – חנות קוסמטיקה ותיקים-ארמוני, אותו הרחבנו לחנויות נוספות בעיר העתיקה ובקריית הממשלה.

שירתי במילואים בצה"ל, כנהג, במלחמת לבנון הראשונה והשנייה. ממלחמות אלה אני זוכר חוויות קשות של פציעה והרג של חיילים.

בחיי בארץ, אני יכול לספר שעזרתי להרבה עולים חדשים למצוא עבודה ולהתגבר על קשיי השפה בישראל. הצלתי חיי אדם במספר תאונות, כמו במקרה של טביעה של שני אנשים בחוף זיקים. הוצאתי אותם מהמים ועשיתי להם החייאה. במקרה אחר ניתקלתי בפצוע בתאונת דרכים בכביש הערבה ועשיתי לו החייאה.

אדולפו סינגר: היום אני פנסיונר ונהנה מהמשפחה המקסימה שיש לי.

mi vida