עלייתי מלוב לישראל

סבא משה גוילי והנכדה עמית נחו
היום הראשון בצבא בגבעתי
סיפור עלייתו של משה גוילי בשנת 1949

שמי משה גוילי נולדתי בשנת 1936, בטריפולי שבלוב. עליתי לארץ בשנת 1949.
אני סבא של עמית נחום, משתתף בתכנית הקשר הרב דורי ובמפגשים מספר לה את סיפורי המשפחה והפעם על עלייתנו לארץ.

העלייה לארץ
הייתי בן 13 כעלינו לארץ. בהתחלה הגענו למחנה עולים בית ליד. זו הייתה מעברה שנקראה גם מעברת שבות עם, היא הוקמה כמחנה עולים ליד צומת בית ליד. בשנת 1951 הפך המחנה למעברה שהתקיימה עד 1967.
האחים שלי הגדולים יצאו לחפש עבודה ברמת גן (עבודת בניין). אני ואחותי נשארנו בבית עם אימא.

נמל חיפה בדרך למעברת ביד ליד, ( מתוך ynet )
אחי עלה לארץ בשנת 1947, שנתיים לפנינו. כשעלינו לארץ אחי הגדול היה כבר חייל בארץ, הוא הגיע לארץ דרך מדבר טוניס ואח"כ למרסיי. שם חיכה להזדמנות לעלות לארץ, הוא עלה בשנת 1947 והיה כבר חייל. הוא השתתף במלחמת העצמאות. הוא פלש לבית ערבי ביפו הוא השתכן שם ביפו. דבר זה עזר לאחי השני, בזכות זה אחי השני, יצא לחפש עבודה והיה לו איפה לגור ביפו.

אותנו העבירו למעברה בפרדס כץ, שם, השתכנו באוהלים. לא יצא לי ללמוד, אחותי הלכה ללמוד ואני יצאתי לעבוד עם האחים שלי בעבודות בניין. אחרי זה אחי הגדול עזב את הבית ביפו ודאג לקנות שיכון בבני ברק. ככה עברנו כולנו לבני ברק. נשארנו לגור בבני ברק, עד שהתחתנו. כולנו גרנו יחד, האחים הגדולים אחד אחד נישאו ועזבו את הבית.

גיוסי לצבא התגייסתי בשנת 1954 שירתתי ביחידה קרבית גבעתי גדוד51

אח"כ העבירו אותי לגייס שריון

התחלתי לעבוד בעבודת בניין בטייחות במשך הזמן נהייתי עצמאי בין היתר גם נהייתי קבלן בניין.
כולנו כל האחים, שירתנו בצבא, התחתנו, קנינו בתים ומכוניות, והקמנו משפחות בישראל.

העשרה
בית ליד: "מעברת שבות עם או מעברת בית ליד הוקמה כמחנה עולים צפונית פרדסיה בסמוך לצומת בית ליד. בשנת 1951 הפך המחנה למעברה שהתקיימה עד 1967."
פרדס כץ: "אחרי הקמת המדינה השכונה התרחבה, ושטחי פרדס נוספים הפכו לשיכונים. צרוף השטח לרמת גן או לבני ברק עמד על הפרק כבר ב-1946 ‏וב-1950 הוא צורף לבני ברק.‏ באותה שנה הוקמה בשכונה מעברה, והיא הפכה לשכונה שרוב תושביה עולים חדשים ואנשים קשי-יום‏".

מעברת שבות עם - בית ליד

פרדס כץ
אחרי הקמת המדינה השכונה התרחבה, ושטחי פרדס נוספים הפכו לשיכונים. צרוף השטח לרמת גן או לבני ברק עמד על הפרק כבר ב-1946‏וב-1950 הוא צורף לבני ברק.‏באותה שנה הוקמה בשכונה מעברה, והיא הפכה לשכונה שרוב תושביה עולים חדשים ואנשים קשי-יום.‏

אי אמו תה
אני אוהב אותך