העלייה של מזל יצחק ממרוקו

הסבתא מזל והנכד שובל
סבתא מזל בצעירותה
זיכרון מטיול המשאית

שמי מזל יצחק שם נעוריי הוא דהן. נולדתי במרוקו בשנת 1955. במרוקו היה מצבנו הכלכלי היה טוב, היה אוכל בשפע.

הוריי, חנניה ועזיזה ז"ל, עלו לארץ עם אחי חיים כשהיה בן שנתיים ואני הייתי אז בת ארבע בעקבות הציונות. במרוקו נשארה סבתא מצד אימא והאחים שלה. בדרך לישראל, עברנו דרך צרפת, שם אני ואחי חלינו ואושפזנו בבית חולים כחודשיים.

כשעלינו, שיכנו אותנו במעברת משואה ליד ירושלים, שם גרנו בצריף. אחרי שנתיים הוריי עברו למושב נתיבה, שלימים שונה שמו וכיום נקרא "יד בנימין". עברנו לשם מכיוון שסבא וסבתא שלי התגוררו שם.

תמונה 1

הורי עבדו בחקלאות, וסבא וסבתא עזרו בגידולינו. נאלצנו לעזוב את המושב אחרי שנתיים, כי חבר של אחי נפגע בשריפה במחסן תבן שהדליק. אחי יצא משם בנס. עברנו לכפר סבא כשאני הייתי בת שמונה.

אפשר לומר שהייתה לנו ילדות יפה. שיחקנו בגולות, חמש אבנים, גומי. נסענו לטיול שנתי מבית הספר במשאית.

ההורים דאגו לפרנס אותנו ולא היה להם זמן ללמוד, אך הם  דאגו שאנחנו הילדים שנלמד וכמה שיותר.

אנחנו שלושה אחים ושלוש אחיות.

הזוית האישית

סיפורה של מזל יצחק תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי. התכנית נערכה בבית הספר ויצמן בהרצליה, התש"ף, בהנחיית המורה המובילה יערה בדרק-ברק, ותועד על ידי הנכד שובל יצחק

ישוב ארעי לעולים חדשים לארץ ישראל בשנות החמישים

”ילדים זה שמחה, ילדים זה ברכה“