ילדות בחצור הגלילית

סבתא שלי, שולה.
חצור הגלילית
עלייתה של שולה ביטון

סבתי שולה – שולמית‎ נולדה בשנת 1954 במרוקו ועלתה לארץ בגיל 5. כך שמרבית זכרונות ילדותה הם מהארץ. חצור הגלילית כמועצה מקומית "נולדה בשנת 1956" שנתיים אחרי שסבתי נולדה.

רקע – חצור הגלילית

"חָצוֹר הַגְּלִילִית היא מועצה מקומית במחוז הצפון בישראל. היא הוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1956. המועצה שוכנת בגליל העליון צפונית-מזרחית לצפת וצפונית לראש פינה. כביש 90 עובר מזרחית ליישוב. מערבית ליישוב שוכן יער חצור בו נמצא, על פי המסורת, קברו של חוני המעגל. חצור הגלילית החלה עם הקמתן של שתי המעברות "חצור א'" ו"חצור ב'", שהוקמו לצורך קליטת העולים החדשים שהגיעו לארץ בגל העלייה ההמונית, בשנת 1953. השם חצור מקורו ביישוב העתיק ששרידיו נמצאים בקרבת מקום בתל חצור. רוב מייסדי חצור הגלילית היו עולים מצפון אפריקה."  (ויקיפדיה)

תמונה 1

סבתא שולה למדה בבית ספר יסודי "משכן" בחצור הגלילית ובתיכון נהלל. סבתא שולה שירתה בצבא כחובשת. בתום השרות הצבאי סבתא שולה למדה עבודה סוציאלית ועובדת בלשכת הרווחה בחצור הגלילית.

סבתא שולה מספרת שהחיים היו טובים….. הם היו ילדים טובים וממושמעים להורים. ההורים של שולה עבדו קשה והילדים נאלצו לעבוד בגיל מוקדם כדי לעזור בפרנסת הבית.

סבתא שולה סיפרה לי שבצעירותה  היא נבחרה להיות נערת שער בעיתון צהלי.

שובל: נהננתי  מהעבודה המשותפת ולשמוע דברים על חייה. אני מאחלת לי ולסבתי שנמשיך לאהוב אחת את השניה.