עלייה לארץ מהקונסוליה הישראלית בהודו

אני וסבא במחשב מחפשים קרובי משפחה
סבתא וסבא בחתונה שלהם
עלית הארץ (עליית הנוער)

העליה לארץ

בשנת 1960 התחלתי תהליך עליה לארץ. הלכתי עם הורי לקונסוליה ישראלית בהודו, אז לא היה שגרירות ישראל בהודו. מלאנו טפסים, התחלנו לעשות בדיקות רפואיות וחיכינו לתשובות. לאחר חצי שנה הוזמנתי לראיון כי היה מדובר בעובדה שאני רוצה לעלות לארץ בעלית הנוער ללא הורים. חודשים לאחר הראיון קיבלתי תשובה חיובית לעלות לארץ דרך עלית הנוער. חיכיתי בבית עד שקיבלתי את התאריך העלייה. ההורים התחילו לדאוג! איך אסתדר בארץ לבד? מי ישמור עלי שם?

אנחנו משפחה בת שמונה נפשות, חמישה בנים ושלוש בנות. בשנת 1962 עליתי לארץ בעליית הנוער. עלינו דרך אירן במטוס צרפתי שלקח אותנו, אני וחברים  נוספים, מערים אחרות, כולם בני 14 עד 16.

כשהגענו לארץ לקחו אותנו למוסד של עליית הנוער. נורא התגעגעתי להורים ולאחים. התכתבנו במכתבים ותמונות כי לא היה טלפון בהישג יד. 10 שנים הייתי בארץ ללא משפחתי

רק לאחר 10 שנים בשנות 70, ההורים שלי עלו לארץ מהודו והצטרפו אלי. עזרתי להם להיקלט בארץ.

התחתנתי אחרי  השרות הצבאי שלי ונולדו לנו ילדינו, ביניהם יובל, שהוא אבא של יהל ונויה.

new-doc-1_1

יהל הנכדה: החוויה הייתה מאוד מעניינת למדתי על העבר של סבא שלי הרגשתי מחוברת למשפחה.

ישעיהו הסבא: היה מאוד מרגש כאילו חזרתי לילדות שלי מאחל הצלחה ליהלוש שתזכור אותנו תמיד.

לקונסוליה
קונסוליה היא נציגות דיפלומטית ברמה נמוכה משגרירות וגבוהה מ"משרד אינטרסים". בראש הקונסוליה עומד הקונסול. כאשר הקונסוליה מספקת את כל השירותים שמספקת שגרירות,

”ההורים התחילו לדאוג! איך אסתדר בארץ לבד? מי ישמור עלי שם. “