עלייה לארץ ישראל

סבא מגיע לנמל חיפה
סבא כיום
אהבה לכדורגל

סבא שאול (קרלוס) זיתוני (מקור השם מהמילה זית, הוריו הגיעו מלבנון), נולד בריו דה ז'נרו ברזיל בתאריך 28.08.1943. סבא נקרא על שם דודו והיה הבן השני מתוך חמישה אחים. בילדותו אהב לשחק כדורגל, לקרוא ספרים וללכת לים. המשפחה גרה  דירה בקומה רביעית בה היו 4 חדרי שינה.

המשפחה הייתה משפחה מאוחדת מאוד. כנער סבא היה בתנועת "השומר הצעיר" בברזיל, דבר אשר גרם לו להיות ציוני ובגיל 23 עלה לארץ מתוך תחושת שייכות לעם היהודי. סבא עלה בשנת 1966 עם חברתו ברנדה (שלאחר מכן הפכה לאשתו, סבתא שלי) אותה הכיר בתנועת "השומר הצעיר". הם הגיעו לארץ באנייה שהפליגה דרך אירופה ושם גם עשו טיול של חודש. הם הגיעו בארץ לקיבוץ "חורשים" ושם התחתנו. סבא עבד בחקלאות (בענף הבננות). נולדו להם 3 בנות: ליה, נאוה (אמא שלי) וכרמית. בשנת 1981 עברו לקיבוץ "גבעת עוז" שם מתגוררים עד היום.

סבא שאול מאז ילדותו אוהב מאוד את משחק הכדורגל (תרבות שהייתה חזקה בברזיל), גם לצפות וגם לשחק. לאחר עלייתו לארץ שיחק תקופה ב"הפועל פתח תקווה" והפסיק בגלל הרצון להיות עם משפחתו (משחק הכדורגל המקצועי דרש הרבה זמן לאימונים ומשחקים במהלך השבוע ובסופי שבוע). צפייה בכדורגל היא עד היום חלק חשוב בסדר יומו.

הזוית האישית

סיפורו של שאול זיתוני תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בביה״ס ״העמק המערבי״ בקיבוץ יפעת בהובלת המורה אנג׳לינה תורג׳מן.

כדורגל
משחק קבוצתי תחרותי פופולרי הנערך בין שתי קבוצות. מטרת המשחק היא להכניס את כדור המשחק לשער הקבוצה היריבה, ללא שימוש בידיים

”"תמיד אהבתי כדורגל במיוחד"“