עליה במבצע שלמה

בכתה מתעדים סיפור
בית ספר ממ"ד ציפורי
כשנחתנו בארץ לא האמנו שאנחנו בציון

שמי שושנה מלסה עלינו לארץ בשנת 1991 במבצע שלמה , זה היה מבצע העלאת יהודי אתיופיה לישראל:
מבצע שלמה (25-24 במאי 1991) היה מבצע רכבת אווירית לפינויים המלא של יהודי ביתא ישראל שהתרכזו בעיר אדיס אבבה. אתיופיה וישראל חידשו את היחסים הדיפלומטים לאחר שאתיופיה נהפכה לרפובליקה עממית בספטמבר 1987. בין נובמבר 1988 למאי 1991 הגיעו כ-15,000 יהודים, מרביתם כפריים מהרמה האתיופית בצפון המדינה, לאדיס אבבה, בירת אתיופיה. רבים הגיעו באוטובוסים שנשכרו על ידי ה-AAEJ NACOEJ וחלקם הגיעו בכוחות עצמם. הם שוכנו במחנות פליטים בהמתנה להיתרי עלייה לישראל. מבצע זה, במימון קהילות יהודיות בארצות הברית ובקנדה, שם קץ ליישוב היהודי הכפרי באתיופיה. שירותי הרפואה בעיר לא תפקדו ורבים מהיהודים במחנות לקו במגוון רחב של מחלות, בהן מלריה, צהבת ושחפת. רופאים ישראליים הכשירו סייענים פרא-רפואיים מקרב הקהילה היהודית והעניקו בעזרתם שירותים רפואיים לכ-4,000 משפחות יהודיות. תוכנית זו, לצד תוכנית חיסונים לכ-20,000 מבוגרים וילדים, הצליחה להפחית את שיעור התמותה בקרב יהודי אתיופיה הממתינים לעלייה.(מתוך ויקיפדיה)

שושנה מספרת: גרנו בגונדר ונסענו לאדיס אבבה שם היינו קרוב לשנה , במחנות בהמתנה לעליה.

שנה קשה. בסופו של דבר, עלינו ביחד הרבה עולים והרגשנו שותפות גורל. חשבנו הרבה על הארץ ההורים סיפרו לנו שהארץ קדושה וכולנו התגעגענו לארץ וחלמנו להגיע אליה. ספרו לנו שזו

ארץ של  "זבת חלב ודבש" ושהאנשים בה טובים .

אני זוכרת את הצעידה, הלכנו כל הזמן בשיירה בעקבות המדריך עד שהגענו למטוס שם פגשנו

עולים נוספים  שהיגיעו משאר הכפרים. הטיסה  נמשכה שלוש שעות . לאחר 3 שעות טיסה הגענו לארץ בשעות הלילה, המדריך הראה לנו את האור של ארץ ישראל.

כשנחתנו  בארץ לא האמנו שאנחנו בציון, נישקנו את האדמה והתפללנו .

הפוסטר שהכנו בכתה בתכנית הקשר הרב דורי