עליה בלתי לגלית לארץ מאזרביזן

השוטר העמיד אותי ואת שאר הילדים בשורה ואיים עלינו ברובה

עלייה בלתי לגלית לארץ.
עליתי לארץ מאזרביזן שבאיראן.ב-1936 יחד עם אמי ושני אחי ואחותי.

תמונת הדרכון שלנו משנת 1936

הגענו מאיראן לעירק ומשם עברנו לסוריה והלאה לבירות שבלבנון.
שם העלו אותנו על סירת מפרש. יחד עם עוד 4 משפחות באותה סירה.כל המשפחות היו עם אבא ואמא רק משפחתי, היינו ללא אבי, הוא  עלה לארץ שנה לפנינו וכבר חיכה לנו בארץ.
בדרך, המפרש נשבר והמבריחים התחילו לחתור לחוף זה היה קשה ומפחיד. כשהגענו לחוף בארץ המבריחים שפחדו מהאנגלים השאירו אותנו בחוף נטוש ונמלטו.
אנחנו נתפסנו ונעצרנו בידי האנגלים. הבריטים חקרו אותנו ושאלו את אמי איפה בעלך?
היא אמרה שבעלה ברח ממנה והיא לא יודעת איפה הוא, היא לא רצתה להסגירו. הם ידעו שהיא משקרת.
תמונה זו חקוקה בזיכרוני: השוטר העמיד אותי ואת שאר הילדים בשורה ואיים עלינו ברובה. ולאמי אמר, שאם היא לא אומרת את האמת הוא יירה בילדים.
אימי לא התבלבלה ולא פחדה, היא צעקה על השוטר. אחרי חקירות קשות הועברנו לכלא עכו, כל ארבעת המשפחות היינו ארבעה משפחות בחדר אחד בכלא, אמהות וילדים, בבית הכלא היה צריך לעבוד, שתי נשים היו בהריון ולאחת הייתה תינוקת בת חודש האנגלים החליטו שרק אימי חייבת לעבוד,הביאו לאמי הר של כביסה שתכבס ביד. אימיסירבה לכבס ואז החלו לאיים עליה שירביצו לה ויכניסו אותה לצינור,

אימי סרבה ואמרה  שלא אכפת שירביצו לה – היא לא מכבסת !

וויתרו לה ונתנו לה לשטוף את הרצפות גם את זה היא לא ידעה לעשות מי יודע מה…

מכיוון שבעיר שבה אימיגדלה היו שטיחים וגם על זה וויתרו לה. לאחר שבועיים דודי שהיה ליגלי בארץ שיחרר אותנו מבית הכלא.

אחי הבכור אפרים  , שעלה עימנו לארץ , לצערנו נפטר במלחמת השחרור:נולד ביום ט' בסיוון תרפ"ז (9.6.1927) בעיר אורמיה, חבל אזרביג'אן, איראן. עלה לארץ בשנת 1936. בימי מלחמת-העצמאות השתתף כחבר אצ"ל בכמה פעולות-מגן בירושלים. פעם אמר לחברו: "אשמח מאוד למות אם רק אדע שבזה אני מביא דרור לאומה". ביום כ"ט באדר ב' תש"ח (9.4.1948) נפל בקרב לכיבוש כפר הפורעים דיר-יאסין. נקבר בבית- הקברות בסנהדריה בירושלים. ביום י"ח בחשוון תשי"ג (6.11.1952) הועבר למנוחת-עולמים בבית- הקברות הצבאי בהר-הרצל בירושלים.

יהי זכרו ברוך

תמונה 2

אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי בבית הספר מורשת משה ותודתי לתלמידה דניאלה ולמורה שרה. אנחנו מתתפים בתכנית כמתנדבי ביטוח לאומי ברמת גן  ומפגש הסיום המרגש היה בביניין ביטוח לאומי ברמת גן בו הוענקו תעודות סיום לתלמידים ולנו המבוגרים

אני בטקס סיום תכנית בבית הביטוח הלאומי ברמת גן

מורתי הצעירה דניאלה מביה"ס מורשת משה עם המורה שרה, רחל מביטוח לאומי ותמי

כלא עכו
כלא עכו היה בית סוהר שפעל במצודה ההוספיטלרית שבעכו העתיקה בתקופת השלטון העות'מאני ובתקופת המנדט הבריטי בארץ ישראל.

”עליה בלתי לגלית לארץ“