עליה בלי לחלל את השבת

פיבי וייצמן שילה יאיר
פיבי מספרת על דוד המלך
פיבי וייצמן

העלייה לארץ: נולדתי בשנת 1935 במרוקו, בעיר קזבלנקה.

את השבת עשינו כמו כולם רק שאצלנו היינו חברים של הערבים. בשבת הערבים היו מעשנים וכשאנחנו היינו יוצאים מבית הכנסת, הם היו מחביאים את הסיגריה. וגם החנויות שלהם היו סגורות בשבת.

אני לא ידעתי לקרוא עד שלילה אחד בחלום דוד המלך לימד אותי לקרוא את כול התנ"ך. אבא שלי שלח אותי לבית הספר ואת הבנים לישיבה.

במלחמת העולם השנייה, בשואה, הנאצים רצו להיכנס למרוקו אבל בעלות הברית דחקו אותם מחוץ למרוקו.עליתי לארץ בשנת 1965 עם שני ילדים ובעל.

עלינו על המטוס ממרוקו לספרד ומספרד לישראל.

.אני כל היום קוראת תהילים ומתחברת לדוד המלך. יש לי שקית ויש בה חוברות של ספר תהילים ואני כל הזמן קוראת בתהילים.

אני מתפללת שחרית מנחה וערבית, שלוש תפילות ביום. אני מתפללת על החיילים שיהיו בריאים וכל נכד שלי מקבל 100 במבחן. הכל בזכות התפילות שלי.

הילדים שלי למדו בגרוס, הנכדות שלי לבושות בצניעות כמו אבותינו עם חולצה שלושת רבעי.

יש לי שישה ילדים,  28 נכדים, ושמונה נינים.

אני מתפללת שלוש תפילות ביום ואני מסתובבת כול הזמן אם תהילים, שכל עם ישראל יהיה בריא והחיילים יהיו חזקים ויבוא המשיח אמן.

פיבי – אני ממש שמחה שאתם באים אלי, כי כל הילדים שלי למדו בבית ספר שלכם.

יאיר ושילה – היה מאד כיף. כיף היה לשמוע על היהדות שלה ועל העליה שלה כמה היא אוהבת את התהילים.

קזבלנקה
היא עיר על חופה האטלנטי של מרוקו. אוכלוסייתה מונה כ-3.3 מיליון נפש (2010), והיא העיר הגדולה ביותר במרוקו, והנמל העיקרי של המדינה. העיר נחשבת למרכז הכלכלי של מרוקו, בעוד שבירת המדינה ומושב הממשלה הוא ברבאט.

”צריך ללמוד תורה בכול מצב לא משנה מה קורה וצריך שמחת חיים ואהבת ה וישראל“