עלה נעלה וירשנו אותה כי יכול נוכל לה

בביקור בבית התפוצות.
משפחת אליזה היא המשפחה הראשונה בישוב.
הקמתו של ישוב

בס"ד, ה' אייר תשע"ז, 01/05/2017

"עלה נעלה וירשנו אותה כי – יכול נוכל לה", (במדבר יג' ,ל).

שמי אייבן אלייז'ה משה. נקראתי ע"ש סבי מצד אבי ז"ל. נולדתי בהודו ועליתי ארצה עם הורי ואחי בשנת 1962. גרנו מספר חודשים בקריית-גת ולאחר מכן עברנו לגור במושב "נווה מיכאל" ע"ש אחד מל"ה הנופלים בדרך לגוש עציון, שבפרוזדור ירושלים.

נווה מיכאל

"נווה מיכאל (נְוֵה מִיכָאֵל) הוא מושב דרומית לעיר בית שמש בחבל עדולם, השייך למועצה אזורית מטה יהודה, שנוצר מאיחוד היישובים: נווה מיכאל ורוגלית. המושב רוגלית הוקם בשנת 1958 על ידי עולים מאיראן שהגיעו ממעברת בנימינה ומבית שאן. אליהם הצטרפו מאוחר יותר עולים ממרוקו. המושב השתייך להתאחדות האיכרים שהייתה מזוהה עם הציונים הכלליים. טקס העלייה על הקרקע התקיים ב-31 ביולי 1958. המושב נמצא בעמק האלה, בסמוך למפגש נחל גדור עם נחל האלה". (ויקיפדיה)

בית הכנסת בנווה מיכאל

תמונה 1

שירתי בחיל השריון כאיש צוות טנק בחטיבה 7 וסיימתי  שירות החובה בחטיבה 188. בשנת 1973 נישאתי לעליזה לאחר חמש שנות חברות. הקמנו בית בבת-ים שם נולדו לנו שלושה ילדים: איתמר, איתי והבת עדי, וכעת בע"ה יש לנו סה"כ שבעה נכדים והיד נטויה.

בשנת 1973 התחלתי לעבוד בתעשייה האווירית בייצור חלקים לתעופה ולחלל. בשנת 1982 התארגנה קבוצה של חברים עובדי התעשייה האווירית והקימה את עמותת "לביא" – שהוא הגרעין של הישוב נעלה. בתחילה היו בה כאלפיים חברים, שתכנו לעלות ולהקים את הישוב. אך עם פרוץ האינתיפאדה הראשונה בשנת 1985, נותר גרעין של 25  משפחות בלבד ואילו השאר, וויתרו.

בספטמבר 1988 היינו המשפחה הראשונה שעלתה לגור בישוב .

שימשתי כגזבר העמותה וחבר בוועד הישוב. לאחר שנתיים בשיתוף עם חברים שיפצנו מבנה יביל (קראוון) והקמנו את בית הכנסת שמשמש בית תפילה עד היום. בסוף 2016 בגיל 67 פרשתי מהתעשייה האווירית לאחר 44 שנות עבודה.

אני מודה לכולם על הפיתוח והפריחה בנעלה . יישר כוח !

לקובץ הסיפור

אראל גנון, רום ברקוביץ, הראל גלבוע: הדבר החשוב שלמדנו, כמראיינים, זה על תולדות הישוב בו אנו גרים.

אייבן, למד רבות על הנעשה בביה"ס. הקמת ביה"ס היא חלום שהתגשם עבורו.

"אני מנצל את שעות הפנאי לעבודה בגינה, טיולים בארץ בחוג הפנסיונרים, משחק עם הנכדים ובכל יום ראשון נפגש עם ילדי כיתה ו' בבית ספר "לביא" בפרויקט "הקשר הבין דורי ".  אני משוחח איתם על הקמת הישוב וראשית ההתיישבות בו, הקשיים לצד ההצלחות, ובעיקר שמחתי לראות את בית הספר שהוקם אחרי שנים שתלמידים נסעו ללמוד בישוב סמוך.  המפגשים עם תלמידי הפרוייקט, סייע לי לבנות את העץ המשפחתי שלי. האושר הגדול שלי היה לראות את הילדים הצעירים ומשפחותיהם, מגשימים את חלומם של המייסדים בכלל, ושלי בפרט".

הגשמה
הפיכת דבר למציאותי, הפיכת דבר לממשי