סעדיה מדמוני – סיפור חיים

סעדיה מדמוני, ליאור,שגיא, ירין ועילי
סעדיה מדמוני מספר על חייו

סעדיה נולד בתימן בשנת 1949 לבית משפחת מדמוני, סעדיה נקרא על שם אביו כמנהג תימן שנהגו לקרוא לאחד הילדים על שם האב או הסב. סעדיה היה הבן הרביעי מתוך 7 אחים ואחיות מנתה 5 בנים ו-2 בנות.

החיים בתימן לא היו פשוטים בעבור המשפחה וכך מספר לנו סעדיה את חווית ילדותו בתימן, חיינו בשפחה גדולה וקושי הפרנסה היה רב, התנאים היו קשים והשתדלו לחיות בצניעות מרבית. ככל ילד ילדי תימן נשלח ללמוד אצל מארי את הפרשיות השבוע, קריאה וכתיבה.

על פי סעדיה הוא אינו זוכר שנהנה בילדותו במשחקי ילדות כפי שנהוג היום בארץ. סעדיה עלה עם משפחתו לארץ בעליית תימן בשנת 1954 כשהוא בן 5 בלבד. בהגיעו לארץ הייתה התרגשות גדולה לצד הסתגלות מאוד קשה בשינוי המנטליות. מגיל מאוד צעיר יצא לעבוד ולעזור בתמיכה הכלכלית במשפחה.

לימים הכיר את רעייתו ונולדו לו 8 ילדים. סעדיה עבד כשומר בבית הספר עד פרישתו לפנסיה. כיום מקפיד סעדיה  לקום לתפילה בבוקר במניין וכן ללכת לחוגים המהווים פעילות למבוגרים. סעדיה אוהב את השירה התימנית ואת המאכלים התימנים בפרט מרק בשר ופיתות.

הסיפור נכתב במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בבי"ס רמב"ם בראש העין. מורה מוביל – חננאל קייסי.

צניעות