סיפור שרותי הצבאי

אני רחלי והילי נכדתי.
אני בצלמניה (חנות צילום)
חוויות משרותי במשטרת ישראל

הסיפור של רחלי גולדברג קידר והילי קלמרו

נולדתי באנטוורפן שבבלגיה, בשנת 1946, להורים ניצולי שואה שנולדו בפולין.

אמי נולדה בעיירה קטנה בשם "אויזד" למשפחה עם 8 אחים ואחיות, ואב שהיה רב בקהילה. למרות זאת הוא היה אדם משכיל שאיפשר לביתו השכלה, לימוד נגינה, שפות ועוד.

כולם, מלבד אמי, ניספו בשואה.

אבא שלי נולד בעיר לודז', גם למשפחה עם 8 אחים ואחיות, מהם שרדו את השואה רק אבי ואח אחד נוסף. למשפחה שעסקה בייצור בדים, ולכן כשהוא הגיע לישראל, הוא פתח מפעל לייצור בדי ריפוד.

במלחמה אמי הגיעה לאושוויץ וניצלה משם בזכות הידע שלה בתפירה והיא הועסקה בתפירת מדים לגרמנים.

אבא שלי ניצל כי ברח ליערות ושם שרד עם הפרטיזנים.

נולדתי בבלגיה כי שם גר דוד של אבי והוא דאג לאמי שהיתה בסיום ההריון, בשעה שאבי עשה דרכו לישראל לארגן עבודה, ומקום מגורים.

בגיל 3 חודשים עליתי ארצה באניה עם אמי וגרנו בדירת חדר ברמת גן, כאשר השירותים היו בחצר.

סיפור שירותי הצבאי/משטרתי

כשהגיע זמן גיוסי לצבא, קיבלתי פנייה ממשטרת ישראל, שמחפשים בוגרות תיכון לתגבר את מערך השוטרות המשטרה והציעו תפקידים מעניינים שגרמו לי להחליט לקבל את ההצעה.

בסיום קורס השוטרות שהתקיים בשפרעם, התברר שההבטחות לא מתממשות והוצבתי במשטרת רמת גן לפקח על התנועה בכביש. מ-א-ו-ד  לא אהבתי את התפקיד הזה, והתלוננתי ללא הרף שידאגו לתפקיד מתאים אחר.

בסופו של תהליך ארוך, הועברתי לשרת במשטרת הגבולות בנתב"ג, שם השתמשתי בידיעת השפה האנגלית שלי.

החיכוך עם הבאים והיוצאים  לחו"ל, בתקופה שבארץ לא היתה אפילו טלויזיה, היתה מאד מרעננת עבורי.

כעבור כמה חודשים, נבחרתי לייצג את מדינת ישראל, כשוטרת במדים, בשבועיים של עידוד מוצרים מישראל בסנט.לואיס שבמדינת מיסיסיפי בארה"ב.

נסיעה זו היתה קרן אור בכל השירות המתסכל שחוויתי. רואויינתי בטלויזיה המקומית, ברדיו וגם הוזמנתי למשחק בייסבול (פעם ראשונה בחיי) ופגשתי את הקהילה היהודית המקומית שמאד התרגשו לראות שוטרת ישראלית.

קרן אור נוספת שהנסיעה הזו הביאה לחיי היה הצורך ברכישת מלבושים מתאימים, בעקבות זאת הגעתי לחפש ביגוד במפעל בשם "אלד" שהיה בזמנו אחד המובילים באופנה הישראלית.

שם נתקלתי בעלם חמודות, שבעתיד הפך לבעלי ואב לשלושת ילדי.

כיום, אני ממשיכה בפעילות עיסקית בענף הנדל"ן, מבלה זמן איכות עם 7 נכדי ונכדותי שנולדו משלושת ילדי – אבי, ניר וקרן.

בנוסף אני עוסקת בפעילות ספורטיבית כמו יוגה, כושר והליכות בים ובטבע.

הזוית האישית

רחלי: עברתי חוויה מאד מהנה עם נכדתי הילי וחשיפה של ילדותי ומחוזות מגוריי. איחוליי להמשך הגשמה עצמית ולחיים מלאי סיפוק. שתצליחי להביא לביטוי את כל יכולותייך המדהימות. באהבה סבתא.

הילי: עברתי חוויה מהנה, היה לי כיף לפגוש את סבתא ולעבוד איתה. אני מאחלת לך חיים מאושרים מלאי בריאות. שתהני מכל דבר לטייל, לצחוק, לרקוד, לבכות וזהו. אוהבת ככ ככ ככ, הילי.

אין
אין