סיפור עלייתם של סבא אלי וסבתא סוזי מטורקיה

סבא אלי וסבתא סוזי עם הנכד אורי

אני נשוי לסוזי ואבא של שרה ומאיר, יש לי שישה נכדים ונין אחד.

אני דובר שלוש שפות והן: עברית, טורקית ולדינו.

ילדותי והחיים בטורקיה

באיזמיר חיו יהודים רבים וגם היום, קיימת שם קהילת יהודים ובה כ- 1200 נפשות.

בגיל שבע התחלתי ללמוד בבית ספר "תלמוד תורה", שהיה בית ספר יהודי חילוני, בו למדנו בנים ובנות ביחד והלימודים היו קשים, כיון שהתחלנו ללמוד בשעה שבע בבוקר וסיימנו בשעה ארבע אחר הצהריים.

בבית הספר למדנו עברית, ספרדית, צרפתית וטורקית ובנוסף, למדנו גם לנגן בגיטרה וכינור.

היו לי המון חברים בבית הספר.

באותה תקופה למדנו רק בכיתה ולא יצאנו לטיולים, כמו שלומדים כאן היום.

עיקר הלימודים היו תורה, חשבון והיסטוריה ואני הכי אהבתי היסטוריה וגיאוגרפיה, כיון שהתעניינתי בעברם ההיסטורי של המדינות בעולם.

בהמשך, למדתי ראיית חשבון, גם בתיכון ולאחר מכן, במוסד האקדמאי "פיג'ארט ליססי" והלימודים היו מאוד קשים.

יש ברשותי תעודת רואה חשבון, אך מעולם לא עסקתי בתחום, כיון שבאותה תקופה פתחתי חנות נעלים באיזמיר, אך הידע שלי בתחום סייע לי להצמיח עסק מצליח.

העבודה היתה טובה והחנות שגשגה והצליחה, עד שנקראתי להתגייס לשירות בצבא הטורקי, שם שירתתי שנתיים ולאחר מכן, חזרתי לעבוד בחנות.

ההיכרות עם אשתי סוזי

לאחר השירות הצבאי, הכרתי את אשתי, סוזי, שגם היא מאיזמיר.

כשהכרנו, אני הייתי בן 24 וסוזי בת 17 והיינו יחד שמונה חודשים עד שהתחתנו בטורקיה, בשנת 1967 ושם גם נולדו ילדינו, שרה ומאיר.

הכרנו בכפר נופש "צ'צ'מה", שיהודי טורקיה נהגו לבלות שם בחודשי הקיץ. זהו כפר נופש המזכיר את אילת, יש ים ומזג אויר חם ומתאים לבילויי קיץ.

לאחר שהכרתי את סבתא, היינו יוצאים המון לסרטים, מסעדות, מסיבות, הופעות וטיילנו המון.

כיום אנו בפנסיה ואוהבים מאוד לטייל בארץ ומדי פעם לטוס לחו"ל.

העליה לארץ והחיים בישראל

בדצמבר 1983, עלינו לארץ יחד ובישראל עבדתי בכל מני עבודות.

כשהגענו לארץ, נכנסו לאולפן ללמוד עברית והיה לנו קשה להתרגל לשפה העברית, אך בסוף הסתדרנו והיו הרבה אנשים טובים שעזרו לנו.

תמונה משפחתית, לאחר העלייה לארץ, בבית

הבת שלנו שירתה בחיל המודיעין ולאחר שירותה הצבאי היא התחתנה. כיום, היא גרה בקריית עקרון ויש לה ארבעה ילדים ונכד.

הבן שלנו ואבא שלך, מאיר, שירת בחיל התותחנים ולאחר שחרורו הקים חברת הסעות והתחתן ולו שני ילדים- לינוי, אחותך הבכורה ואתה.

הזוית האישית

סבתא וסבא, מאוד התרגשתי ושמחתי לשבת איתכם ולשמוע את כל הסיפורים והחוויות שלכם. היה לי מאוד כיף להיפגש איתכם כל שבוע, לבלות איתכם, לראות תמונות של המשפחה ולשמוע עוד סיפורים מרגשים.

אוהב אתכם מאוד, אורי.

לדינו