סיפור עלייתו ארצה של מוטי כרמלי

רותם עם סבא וסבתא
רותם עם סבא וסבתא
מפולין לרוסיה, חזרה לפולין, לגרמניה ומשם לארץ ישראל

סבא מוטי מספר: "נולדתי בתקופת מלחמת העולם השנייה ועליתי לישראל בשנת 1949. בתחילת מלחמת העולם השניה, הנאצים פלשו לפולין. הוריי לקחו אותנו וברחנו בחשאי לרוסיה במנוסתינו מהנאצים. ברוסיה חיינו תקופה מסוימת ביערות ולאחר מכן עברנו לגור במרכז רוסיה.

בשנת 1945, כאשר הסתיימה המלחמה, בהיותי בן חמש, שבנו לפולין. שהינו בפולין תקופה קצרה מאוד עד שארגון הבריחה של ההגנה הבריח אותנו לגרמניה.

בגרמניה היינו ארבע שנים ובשנת 1949, בהיותי בן תשע וממש כאשר סיימתי את לימודי בכיתה ג', עלינו לארץ ישראל. בהתחלה שיכנו אותנו בבית עולים בנתניה ולאחר מכן העבירו אותנו לרעננה. כעבור מספר חודשים עברנו לגור בחיפה.

בשנת 1958 התגייסתי לצה"ל, שירתי כלוחם בצנחנים והשתחררתי בשנת 1960. בשנת 1963 הכרתי את אישתי נורית, סבתא של רותם, וכעבור שנה התחתנו והקמנו את ביתנו ומשפחתינו בארץ ישראל.

נורית (שם נעורים צדק) סבתא של רותם נולדה בישראל בעיר חיפה.

רותם: נהניתי מאוד מהמפגשים עם סבא וסבתא בבית הספר ומשמיעת הסיפורים המעניינים.

מלחמת העולם השנייה
המלחמה הגדולה ביותר שידעה האנושות, מספר החללים במלחמת העולם השנייה (לפי ההערכות המקובלות) עמד על כ-64.5 מיליון בני אדם, יותר מבכל מלחמה אחרת בהיסטוריה. כמעט כל העולם השתתף במלחמה, ומדינות רבות הקדישו את כל משאביהם למענה. במהלך מלחמה זו נעשה בפעם היחידה בהיסטוריה שימוש מבצעי בנשק גרעיני. (ויקיפדיה)

”הנאצים פלשו לפולין. הוריי לקחו אותנו וברחנו בחשאי לרוסיה במנוסתינו מהנאצים“