סיפור עלייה של סבתא חנה.

חתונה של סבא יהודה וסבתא חנה.
אושר וסבתא חנה
החיים במעברה הם זיכרון חשוב.
עלינו מטוניס לארץ באנייה ששמה ירושלים אחרי 6 ימים הגענו לנמל חיפה.
בנמל חיפה קיבלו אותנו פעילי עליה שעזרו לנו בכל הסידורים לאחר מכן עברנו בדיקה רפואית ורוססנו בחומרים כי לפי השמועה הייתה מגפת כינים.
לאחר שאבי קיבל את כל התעודות הנדרשות ולקחנו את המזוודות העלו אותנו על משאית מס 8 שיעודה היה מעברה ג' ליד אשקלון.
מעברה היתה יישוב זמני בשנות ה-50  במדינת ישראל. המעברות הוקמו כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה. המעברות נועדו להחליף את מחנות העולים ונבדלו מהם בכך שדיירי המעברה נדרשו להתפרנס למחייתם, בעודדיירי מחנות העולים פורנסו על ידי הסוכנות היהודית.

נסענו שעות רבות עד שהגענו בלילה מאוחר למעברה. שיכנו אותנו בפחונים ללא מים זורמים, ללא חשמל וללא שירותים. חיכנו לאור הבוקר על מנת לקנות נפט למנורת נפט ולהביא מים מהברז המרכזי שהיה מספק מים לכל תושבי המעברה.
החיים המעברה היו קשים מאוד אך אט אט התרגלנו ולאחר שנה עברנו לשיכון. למרות הקושי היינו יושבים מספרים סיפורים ושרים שירים יחד מידי ערב.

מקום מעבר

”למרות הקושי במעברה היינו יושבים מספרים סיפורים ושרים שירים יחד מידי ערב.“