סיפור עלייה ממצריים

תמונה של סבא אבי ובר בזמן הכנת הסיפור
אבי בגן בשנת 1950
ילדות של אבי

סיפור העלייה ממצריים של סבא אבי:

סבא נולד בשנת 1948 בבית החולים הצרפתי שבקהיר, בזמן קרבות מלחמת השחרור. לאמא רינה לבית הררי ואבא יצחק לבית סעדה.

באותה תקופה היהודים התחבאו בביתם והיה אסור ליהודים להתכנס. לכן, בזמן ברית המילה היה על אביו לגשת לבתי היהודים ולבקשם ולקבצם לבוא ולהשלים מניין לטקס ברית המילה. את הטקס עשו בבית כאשר החלונות מוגפים ועל הדלת ארון גדול.

זיכרון ילדות ממצריים: גן הילדים סנט מרק הצרפתי בגיל 3 השתתפות בהצגה כשהשיר היה:

לאחר מכן, בית ספר צרפתי Mission Laique Francaise, תמונה עם סבתו בטיילת באלכסנדריה ובית ספר:

תמונה 2

בשנת 1956 פרצה מלחמת סיני ושוב על היהודים היה להסתגר בבתיהם, כיוון שחיילים הסתובבו ברחובות קהיר, מה שגרם בשנת 1957 לאביו להחליט לעלות לארץ ישראל לטובת עתיד ילדיו. איתנו עלו סבתא וסבא מצד אביו [משפחת סעדה]. הקדימו אותם בשנת 1950 סבא שלמה [סלים] וסבתא סופיה, למשפחת הררי וכן דוד אלי ודודה נינה סעדה, שעלו שנה לפני [1956].

בארץ גר ולמד ביפו, בית ספר יסודי שבי ציון ולאחר מכן בתיכון עירוני ז בניהולו של ליפשיץ הידוע.

סבא שרת בצבא בחיל האוויר ונישא לסבתה דבורה בשנת 1972 עברו לגור ברחובות. כיום סבא בגמלאות.

המצרים הנפיקו דרכון אחד עבור כל המשפחה עליו מוטבעת אשרה "יציאה ללא אפשרות חזרה" והגבילו את הוצאת הרכוש ל- 50 לירות מצריות לכל אדם. ספינה לקחה את כולם מנמל אלכסנדריה לאתונה ביון ומשם לנמל חיפה.

מנמל חיפה משאית אספה אותנו יחד עם סבא וסבתא ישירות למעברה בטבריה העלית. ישנו לילה אחד ולמחרת נסע אביו לחיפה חזר עם משאית שלקחה את כולם לטירת הכרמל אל סבא וסבתא מצד אמו [אל משפחת הררי]. שם ירד סבי עם אחיו ואמו והמשאית המשיכה יחד עם סבא וסבתא [סעדה] אל הבת שלהם שגרה בתל אביב.

בטירת הכרמל גרו בחדר וחצי 9 אנשים, כיון שלא היו  מקומות שינה על הרצפה היה הולך סבי יחד עם אחיו ואחותו לישון אצל קרובי משפחה בטירה כל אחד אצל קרוב אחר.

לאחר מספר חודשים, אביו, יצחק, מצא עבודה כדוור ביפו בדואר ישראל וכך מצא דירת שלושה חדרים ברחוב רבי חנינה ביפו לשם עברו כל משפחתו מטירה יחד עם סבא וסבתא סעדה.

סבי למד בבית הספר היסודי ביפו "שבי ציון" עד לכיתה ח' לאחר מכן לתיכון עירוני ז' במגמה ריאלית מנהל התיכון בתקופה זו היה יוסף ליפשיץ.

בשנת 1965 סבי עבר ללמוד בפנימיה הצבאית של ח"א בית ספר הטכני בחיפה ולמד קשר וניווט מוטס. את שירותו הצבאי עשה בח"א וסיים בשנת 1971.

את סבתא דבורה הכיר בנסיעה באוטובוס לאשקלון, שם עבדה סבתא דבורה כמורה בבית ספר יסודי וסבא אבי כטכנאי אלקטרוניקה.

בסוף 1972 נישאו ועברו לגור בחולון. בנם יצחק [צחי] נולד בשנת 1974 לאחר מלחמת יום הכיפורים.

הסיפור תועד במסגרת מפגשי תכנית "הקשר הרב דורי" בבית הספר.