סיפור עלייה וקליטה בארץ

סבי מיכאל

סבא מיכאל נולד ב20.9.1948 בעיר בירובידז'אן שברוסיה.

במשפחתו היו שישה מבוגרים, וארבעה ילדים, שלושה אחים ואחות אחת. סבי נולד לאם יהודיה ואבא נוצרי.

בבית דיברו בשפה הרוסית, כשאבא היה בסביבה. כשאבא לא היה בסביבה, משפחתו נהגה לדבר בשפת האידיש.

בבית היו מכינים מאכלים כמו: מצה בחלב, גפילטפיש, עוף ממולא בקמח ועוד מאכלים מסורתיים.

סבי לא התחנך בגן, הוא היה בבית, עד הגיעו לגיל בו התחיל לבקר בבית ספר, וסבתו גידלה אותו. ב1955 סבי הלך לבית הספר היסודי, הוא למד שם עד כיתה ח', ועזב את בית הספר כדי לעזור לאמא שלו, בפרנסת הבית, כי אביו עזב אותם.

בבוקר עבד במפעל נעליים, ובערב למד בבית הספר. כשסיים את בית הספר הלך ללמוד את הוראת השפה הגרמנית בטכניון . בשנת 1978 עבד כמורה לגרמנית עד 1993, השנה בה עלו ארצה.

בשנת 1975 סבי הכיר את סבתא סבטלנה, ואחרי שנה הם נישאו. לאחר כשנה מיום החתונה נולדה אמי זיוה, ולאחר שבע שנים נוספות,  נולד דודי אלכס.

ב1993 החליטו הוריה של אמי לעלות לארץ ישראל. הם נסעו ברכבת מבירובידז'אן עד מוסקבה במשך שבעה ימים. כשהגיעו למוסקבה לנו בבית מלון במשך מספר ימים ולאחר מכן הגיעו ארצה בטיסה.

כשהגיעו לישראל, הם נסעו לאח של סבתי שגר בנצרת עילית. הם שהו בביתו כמה ימים, ולאחר מכן עברו לאחותו של סבי. בביתה גרו מספר שבועות, עד שקיבלו  חדר במרכז קליטה. כעבור שנה של קליטה בארץ ומגורים במרכז קליטה, סבי עבד לפרנסתו במפעל "מלתא" וכך רכשו דירה בנוף הגליל, בה הם גרים עד היום.

החל משנת 2012 ועד עכשיו סבי עובד בקניון בעיר, כעובד נקיון.

הזווית האישית

סיון – נהנתי לדבר עם סבא על עברו, למרות שהיו פרטים אותם זכר יותר וכאלו שפחות. על פי סיפורו שהתחנך בבית ולא בגן הילדים, מצאתי חיבור וקשר אלי, גם אני התחנכתי בבית עם סבתי, עד לגן חובה.

מרכז קליטה
מרכז קליטה הוא מוסד מגורים בו מתגוררים עולים חדשים מיד לאחר עלייתם לישראל. ויקיפדיה