סיפור ילדותו וחייו של סבא איציק

יובל וסבא איציק
איציק בצעירותו
מהילדות לצבא ולמפעל הקוסמטיקה

נולדתי בשנת 1944. במשפחתי, היינו שלושה אחים. אני הייתי הצעיר ביותר. גרנו בסמוה שבעירק. סמוך לנהר הפרת.

יחסי השכנות עם שכננו הערבים היו טובים מאוד. עד שנת 1950, נאלצנו לעבור לבגדד כדי לעלות בשנת 1951 לארץ ישראל בטיסה. עם הגעתנו, נשלחנו לשער עליה (מקום בו קלטו את העולים החדשים) גרנו שם מספר שבועות ועברנו למעברה בשם מגידו (ליד תל מגידו). במגידו היינו עד שנת 1953, השהיה שם הייתה מאוד קשה: גרנו באוהלים, את המזון קיבלנו בהקצבה בתלושים וברמה מאוד בסיסית, מקלחות עשינו בעזרת דליי מים כשאנחנו עומדים בתוך גיגית והשירותים היו מחוץ לאוהל. אבי עבד בסלילת כבישים והשיטה הייתה ריסוק אבנים ששימשו כבסיס לציפוי האספלט, עבודה מאוד מייגעת ואני זוכר שאבי היה מגיע הביתה עם יבלות על הידיים וכאבי גב. כעבור מספר חודשים אבי עבר לעבוד בקרן קיימת ביעור.
לימודים שיטתיים לא היו והילדים שהיו בגילאים שונים למדו באותה הכיתה. לפני הגעתנו למגידו היה כפר ערבי בסביבה והיו להם הרבה עצי פרי בגבעות שמסביב ואני זוכר שבתור ילד היינו הולכים וקוטפים פרות מהעצים: משמשים, שקדים, תאנים ותותים כך שכילד נהניתי מאוד מהשוטטות בגבעות ומהפרי.
ב- 1953 עברנו למעברה נוספת בשם כורדני, שם החיים היו יותר נוחים, קבלנו צריף מעץ אבל השירותים והמקלחות היו בחוץ, גם הלימודים בבית הספר היו בעייתים, שם גרנו עד 1956. ב- 1956 עברנו ליקנעם וגרנו בבית בקומה שנייה, שם סיימתי כיתה ח', לאחר מכן הלכתי ללמוד בבית ספר בבסמת שליד הטכניון בחיפה.
התגייסתי לצבא בשנת 1963 וכעבור  מספר חודשים עברתי קורס קציניי חימוש ובמהלך שירותי עברתי מספר רב של תפקידים שבמהלכם השתתפתי במלחמות ישראל- מלחמת ששת הימים, מלחמת יום כיפור ומלחמת לבנון הראשונה. סיימתי את שירותי בדרגת אל"מ. נהניתי מאוד במגוון התפקידים שביצעתי בצה"ל בהם פיקדתי על חיילים רבים. כל התפקידים היו בתחום הטכני שהעשירו את הידע המקצועי והניהולי שתרמו לי רבות לתפקיד שביצעתי לאחר שחרורי.
ב- פברואר 1966 התחתנתי עם מלכה אנגל. במהלך השנים נולדו לנו ארבעה ילדים: יריב, משוש, עינב ולירן. עקב שירותי הצבאי והעדרותי הרבות מלכה אשתי הייתה צריכה לשאת במעמסה לניהול הבית והילדים.
בשנת 1976 נשלחתי עם המשפחה לשנת לימודים בארה"ב. בשנת 1984 השתחררתי מצה"ל וקיבלתי לנהל את המפעל לקוסמטיקה במגדל העמק, המעבר מעיסוקי בצבא ליצור שיווק ומכירה של מוצרי קוסמטיקה נראה כ"לא מתחבר" העולם החדש עבורי בתחום הקוסמטיקה עניין ואתגר אותי מאוד, ההשתלבות הייתה מהירה ומאוד נהניתי בביצוע תפקידי כמנכ"ל המפעל. המעבר בביצוע התפקידים בצה"ל לניהול מפעל בחיים האזרחיים הצריך גישה שונה בניהול אנשים, תקציבים ועמידה ביעדים. מפעל הקוסמטיקה שייך לחברת הקוסמטיקה "לוריאל" שמרכזה בפריז ומטבע הדברים קשרי העבודה, קבלת הנחיות, ביקורים הדדיים, הצגת תכניות עבודה, יעדים וכולי, גרמו לי להיחשף לשיטות עבודה בין לאומיים.
את תפקידי כמנכ"ל המפעל סיימתי בשנת 2005.בשנה זו הפסקתי לעבוד ולקחתי על עצמי לנהל את בניתם של שני בתים עבור בני בציפורי: משוש ועינב. ב- 2007 הוצע לי לקבל תפקיד יו"ר עמותת שלהב"ת בהתנדבות בקריית טבעון (מקום מגורי). מטרת העמותה היא לטפל ולדאוג לחברים מגיל חמישים ומעלה בתחומים שונים. במסגרת העמותה אנו מנהלים: מרכז יום. זהו מקום שאליו מגיעים בהסעות מאורגנות: חברים לפעילויות שונות ומגוונות כולל ארוחות בוקר וצהריים והסעה שלוקחת אותם חזרה לבתים. קהילה תומכת- קבוצת מתנדבים מתקשרת לקשישים שואלת לשלומם מבצעת עבורם קניות ותיקונים קלים בבתים. מועדון- אליו מגיעות מידי יום בהסעות נשים שמבלות עד הצהריים בחוגי סריגה, תפירה, לימודי מחשב והרצאות שונות.
תחום חברתי – תחום זה מיועד לחברים צעירים יותר שבו הם נחשפים לפעילויות חברתיות, כגון: שחרית שבת, ערבי זמר, חוג למוזיקה, מטיבי לכת, תאיצ'י, ברידג', רכיבת אופניים, טניס שולחן, לימוד מחשב פרטני, מועדון בריאות, מכללה (16 קורסים) ועוד…לציין שאת פעילויות העמותה מבצעים כ- 15 עובדים בשכר וכ- 150 מתנדבים, קריית טבעון התברכה ברוח התנדבותית רבה וללא עבודתם הברוכה לא ניתן היה לתפעל את עמותת שלהב"ת ואני עדיין ממשיך בהתנדבות בתפקיד היו"ר.
העשרה
"שלהב"ת הינה מוסד ציבורי ללא כוונת רווח, שהוקמה עלמנת לתכנן, לפתח ולספק שירותי רווחה וחברה קהילתיים לאוכלוסיה המבוגרת בקרית טבעון.
חזונה -ליצור חברה בה לאוכלוסיית המבוגרים ביישוב דימוי חיובי ואיכות חיים טובה. חברה שתאפשר את שילובם ומעורבותם בענייניה, ותעמיד לרשותם ולרשות משפחותיהם מערכות שירותים יעילות, נגישות ואיכותיות."

סמוה
עיר בעירק

שלהב"ת
שלהב"ת הינה מוסד ציבורי ללא כוונת רווח, שהוקמה על מנת לתכנן, לפתח ולספק שירותי רווחה וחברה קהילתיים לאוכלוסיה המבוגרת בקרית טבעון. חזונה -ליצור חברה בה לאוכלוסיית המבוגרים ביישוב דימוי חיובי ואיכות חיים טובה. חברה שתאפשר את שילובם ומעורבותם בענייניה, ותעמיד לרשותם ולרשות משפחותיהם מערכות שירותים יעילות, נגישות ואיכותיות.

”יחסי השכנות עם שכננו הערבים היו טובים מאוד.“