סיפור חיי ויקטור טיבי

יובל נכדתי ואני
בילדותי
הילדות שלי

נולדתי בטוניס בשנת 1946 נולדתי להורי אימא אירן ואבא מיכאל טיבי. אמי נפטרה לאחר 4 שנים, כשהייתי בן ארבע ונשארתי עם אבי וחמישה אחים. אמי הייתה תופרת ראשית של שחקנים, ואבי היה מהנדס חשמל.

אני בביתי בטוניס

תמונה 1

לאחר פטירתה של אמי, אחותי הגדולה ממני בשנה ואני עברנו לפנימייה ששכנה רחוק מהעיר בה גרתי (טוניס) לפנימייה קראו "גולט". בפנימייה למדנו צרפתית ושם חיינו במשך כ- 4 שנים. יתר אחיי שהיו צעירים ממני פוזרו כל אחד למשפחה אחרת.

בשנת 1955 אבי החליט לעלות ארצה, הגענו לארץ דרך מרסי שבצרפת. הגענו לנמל חיפה ומשם נסענו ישירות לצפת, מפני לנו קרובים. גרנו בצפת, בשנת 1955 והכניסו אותי לבית ספר שנקרא "אליאס", ישר לכיתה ד.

אני בכיתה ה

תמונה 2

בגיל 14 כבר יציאתי כדי, לעזור בפרנסת המשפחה. עבדתי בבית עד לגיל 18, עד לגיוסי לצבא. התגייסתי לצה"ל ליחידת הצנחנים עד שנת 1967, לאחר המלחמה בירושלים שבה נלחמתי סיימתי את שרותי הצבאי.

בהיותי בטירונות בצבא

בשרות הצבאי

תמונה 4

לאחר השרות הצבאי התחלתי את החיים האזרחיים בצפת. בשנת 1967 החלטתי  להתחתן עם רחל שאותה הכרתי בשרות הצבאי. לאחר שנה נולד לנו בננו הבכור יצחק, ולאחר מכן נולדו לי עד 4 ילדים. שמם: מיכאל, גולן, ערן וליז. חלקם נולדו בצפת וחלקם נולדו בחולון.

בשנת 1967 עסקתי כקבלן עצמאי לאינסטלציה עד לשנת 1973. בשנת 1973 פרצה מלחמת יום הכיפורים, וגויסתי לצבא כאיש מילואים ביחידה הקרבית. שרתנו ונלחמנו בצפון הסורי. בעקבות המלחמה בה שרתי כשנה ונעדרתי מעבודתי השוטפת, הוצע לי להתגייס לצבא הקבע. התחלתי חיים חדשים בצבא קבע, למשך 20 שנות שירות. בשנת 1988 השתחררתי מהשרות הצבאי ויצאתי לחיים האזרחים. הלכתי ללמוד לימודי קונדיטוריה.

למדתי במשך שנה ותוך כדי לימודי פתחתי עסק בתחום האפייה וקונדיטוריה. במשך השנים פיתחתי תחומים שונים בתחום אפיית עוגות ולחמים, ובהמשך לימדתי בארצות שונות בעולם. העסק פעל במשך 20 שנים כאשר גם אשתי עבדה איתי לאורך כל השנים, שזו הייתה עזרה גדולה מאוד. לאחר 20 שנים מכרנו את העסק. התחלתי לנהל עסק גדול בתחום הקונדיטוריה, ניהלתי את "לחם הכפר". אשתי למדה את תחום  הקוסמטיקה ועוסקת במקצוע זה עד היום.

זה סיפור חיי!

תמונה של אבי – שוטר תחת השלטון הצרפתי בטוניס

בפעילות בנושא סיפורו של חפץ בחרתי בתמונה של אבי. אבי נתן לי את התמונה הזאת לפני הרבה שנים. זו תמונה שצולמה לפני מלחמת העולם השנייה. אבי עבד כשוטר אצל הצרפתים בטוניס.

תמונה צולמה כשאבי היה בן 18

סיפור האהבה שלי