החוויה הישראלית של סבא דרורי

אני ונכדתי גאיה בתכנית הקשר הרב דורי
יוסי דרורי
אירועים מרכזיים בחיי והורי עד לנכדי

שמי יוסי דרורי, נולדתי בשנת 1950 בירושלים אח לשני אחים ושני אחיות. אבי יחזקאל נולד בעירק בשנת 1912 ואמי נולדה בשנת 1918 גם כן בעירק.

הורי התחתנו בעירק בערך בשנת 1940 ולאחר מכן עלו ארצה. בארץ נולד אחי הבכור יגאל ז"ל , שנפטר מסרטן ריאות ב-2014 , אחריו נולדו יהודה, יהודית וגאולה, אני הילד הצעיר ביותר במשפחה. ב- 1954עברנו מירושלים לרמת גן, משפחתי הייתה מאוד מגובשת והייתי הילד המפונק במשפחה.

אבי היה יצרן נעליים ואמי הייתה עקרת בית ודאגה לכל צרכינו. ילדותי הייתה מאוד נוחה, לא היה חסר לנו כלום בבית. לאחר הלימודים היינו נפגשים כל החברים ומשחקים כדורגל ומשחקי כדור שונים. השפה המדוברת בבית הייתה אך ורק עברית, את השפה הערבית למדתי מסבתי. באחד הימים אמי שמעה אותי מדבר ערבית ומאוד התרגזה ואמרה לי "מה אתה מדבר ערבית?!".

אבא יחזקאל ואמא מזל

חוץ מלימודי בבית הספר הייתי מנוי בספריה מפני שאהבתי לקרוא וככה העשרתי את שפתי. לאחר לימודי בבית ספר "גאולים" ברמת גן המשכתי את לימודי בבית ספר תיכון "אורט" ברמת גן.

בשנת 1968 התגייסתי לצה"ל בתפקיד חובש בהנדסה קרבית, השירות היה מאוד קשה כיוון שהיה ברובו בסיני בתעלת סואץ.

בצבא בתעלת סואץ

לאחר שחרורי מצה"ל הכרתי את שרה, בת לניצולי שואה. הוריה מרים ושמואל, שנולדו בפולין והיו בזמן המלחמה במחנות הריכוז במדינה.

בירקנאו

הוריה עלו לאחר המלחמה בשנת 1946 מאיטליה מהעיר ברנדיזי. בסיום המלחמה היו שמועות שניתן לעלות לארץ ישראל דרך איטליה, ואכן כשהגיעו לאיטליה פגשו אותם פעילים של הסוכנות היהודית ועזרו להם בעליה לארץ.

שרה נולדה בארץ בשנת 1954 ולאחר הכרתנו נישאנו ונולדו לנו 3 ילדים וכיום יש לנו גם 6 נכדים.

אני ואשתי שרה

הקשר הישראלי שלי

במלחמת ההתשה, התגייסתי לשירות צבאי בשנת 1968, להנדסה קרבית בתפקיד חובש.

במהלך שירותי הצבאי נפצעתי במלחמת ההתשה בתעלת סואץ בתאריך 16/01/1970. באותו יום, היה ירי מרגמות של המצרים לעבר כוחותנו ובמהלך הירי נפצעתי בפניי. עקב כך, שהייתי החובש היחידי במוצב לא היה מי שיחבוש אותי ועל כן נאלצנו להמתין למסוק שיפנה אותי לבית החולים. פוניתי במסוק לבית החולים תל השומר.

אושפזתי למשך 6 חודשים בבית החולים ועברתי 2 ניתוחים בלסת.

בעקבות מקרה זה הקשר שלי עם ארץ ישראל התחזק.