סיפור חיי ומשפחתי

רחל עם רון
רחל עם ילדיה בצעירותה
חייה של רחל במרוקו ובישראל

החיים במרוקו

נולדתי בשנת 1943 במרקש שבמרוקו. נקראתי על שם רחל אימנו, והשם השפיע ויש לי תכונות דומות לאלה של רחל אימנו.

יש לי שלוש אחיות ושלושה אחים.

ההורים שלנו היו עשירים עם פרות ועזים. היינו מאחסנים את העזים והפרות אצל הגויים שאיתם היינו בקשר ממש טוב. הם היו חברים טובים שלנו ואפילו היינו אוכלים זה אצל זה.

היו לי  כמה חברות טובות בשכונה והיינו משחקות "בגוגואים" ובחבל.

הלכנו בכל שבת ובמיוחד בשמחות הלכנו לבית הכנסת.

שמחה משפחתית

התחתנתי בגיל 17 עם ניסים, החתונה הייתה שמחה השכנים, המשפחה, והחברים כולם הגיעו.

החיים בישראל

עליתי ממרוקו לנתיבות, בשנת 1963, שנה אחרי החתונה, הייתי אז בהריון וילדתי את בני הבכור בבאר שבע. הלידה הראשונה שלי הייתה בלילה והייתה לי לידה קלה ולא ידעתי מה זה צירים. אני  מאוד קשורה לבן הבכור שלי.

כשעליתי לארץ לא היו לי בעיות עם השפה, התאקלמתי מהר והפכתי להיות חלק מהחברה שהייתה בארץ.

אף פעם לא עבדתי, הייתי עסוקה בחינוך וגידול הילדים שלי, שזה העבודה העיקרית בחיים שלי.

יש לי חמישה בנים וחמש בנות והמשפחה שלי מאוד מאוחדת ומגובשת.

בחתונת הבת

אני מאוד אוהבת לסרוג לבשל  ולסדר ואוהבת לאכול מוח.

את החגים אני חוגגת אצלי בבית ומזמינה את כל המשפחה. אני מאוד אוהבת שכולם באים אליי ואנחנו אוכלים ביחד, והילדים שלי אוהבים מאוד לפייט ולשיר שירים.

חוויות

החתונה של הבן הגדול שלי, הייתה חוויה מאוד גדולה עבורי החתונה הייתה בבני ברק ו-4 אוטובוסים יצאו מנתיבות לחתונה.

האם המאושרת – רחל

טיילתי בהרבה מקומות בארץ ונהנתי מאוד. הייתי בחרמון, באילת, ירושלים, עפולה, מצפה רמון, ערד, ים המלח ובכל מקום נהניתי.

הזוית האישית

רון והילה – אנו חושבות שהחוויה הזאת מאוד העצימה אותנו, הכרנו את העולם של המבוגרים, שמענו את סיפור החיים שלהם שמענו מה הם הרגישו בעלייה שלהם איך הם הסתדרו. רחל לוגסי – מאוד נהנתי במפגשים שלי עם הבנות, למדתי מחשבים ולמדתי גם קצת לכתוב. עצם העובדה שהמבוגרים נפגשים עם הצעירים זה מאוד כיף.

גוגואים
גלעיני משמש ששימשו ומשמשים עד היום למשחקי ילדים.

מרקש
היא עיר מדברית בדרום מערב מרוקו למרגלות הרי האטלס. העיר מונה כמיליון תושבים (נכון ל-2010) שרובם ממוצא ברברי. מקור אפשרי לשם העיר הוא מהשפה הברברית, שבה פירוש המילים mur akuch הוא "עיר האלוהים". העיר, מכונה גם "העיר האדומה" על שם צבעם האופייני של בנייניה (בעיקר בעיר העתיקה), היא הבירה ההסטורית והכלכלית של מרוקו. (ויקיפדיה)

”חינוך וגידול הילדים שלי זו העבודה העיקרית בחיי “