סיפור חיים מוטי קמחי

יובל וסבו מוטי קמחי.
סבי בעת שרותו הצבאי
ילדות בקיבוץ

סבי, מוטי קמחי, נולד בישראל, בתאריך 30/9/1948 שני מבין ארבעה אחים.

גדל בקיבוץ מנרה, קיבוץ בצפון הארץ. בקיבוץ הייתה פינת חי, מזכירות חדר אוכל, מרפאה וגני שעשועים. תחביב זכור לו מילדותו הוא לאסוף נחשים, את הנחשים הארסיים תרם לאוניברסיטת תל אביב.

לסבי זכור במיוחד חג הסוכות בקיבוץ – בו נהגו לבנות סוכה גדולה לכל בני הקיבוץ, ואת חג השבועות בו היה טקס גדול להבאת הביכורים.

את לימודיו סבי למד בית הספר היסודי בקיבוץ מנרה, ואת לימודי התיכון למד סבי בקיבוץ דפנה. המחנכת שלו הייתה אחותו של יצחק רבין וקראו לה רחל רבין. בעת לימודיו בתיכון זכור לסבי תקיפות רבות של מקורות הירדן בין סוריה לישראל. עוד זכור לסבי את מבצע קדש שהתרחש בילדותו.

סבי שירת בצבא בנח"ל והשתתף במלחמות ששת הימים, מלחמת יום כיפור, מלחמת ההתשה ומלחמת לבנון הראשונה. לאחר שחרורו חי סבי מספר שנים בארצות הברית ועם שובו עבד במפעלי ים המלח ולאחר מכן עבד בבנק לאומי במחשוב היה זה מקצוע חדשני ומאתגר.

סבי הכיר את סבתי, צ'ילה, הם התחתנו בשנת 1970 ונולדו להם שלוש בנות- איריס [אמי], מיקי ואיילה [דודות שלי]. במשפחתנו יש 7 נכדים ונכדות, אנו נפגשים באופן קבוע בסופי שבוע.

סבי בעל השכלה אקדמית ויש לו תואר ראשון בהיסטוריה, וכיום הוא פנסיונר של בנק לאומי.

סבי טייל במדינות רבות בעולם, ובמיוחד במדינת ישראל בין התחביבים שלו ניתן למנות גינון, עשיית יין, והתנדבות במשטרת ישראל.

מאוד נהנו מלעבוד ביחד למדנו דברים חדשים הכרנו יותר טוב את הילדים של קבוצתנו ואת הסבים והסבתות שלהם

לא נלמדו מילים חדשות