סיפור חייה של סבתא תמי

סבתא תמי וגלי
סבתא תמי וסבא שמי בחתונתם
סבתא תמי מספרת לגלי

סבתא תמי מספרת:

נולדתי בשנת 1949 בבית חולים אסותא בתל אביב. נולדתי לאבא צבי ואמא לאה ולאחי מנחם, בשנת 2005 גרנו גם בערד וגם בדירה ברעננה.

בשנת 2016 עברנו לגור בקדימה להיות יותר קרובים לילדי ולנכדי שיוכלו לבקר אותנו מתי שבא להם ולאכול איתנו  בסופ"ש. אנחנו מאוד שמחים שעברנו לגור בקדימה, ליד משפחתנו סבא משה וסבתא חנה והרבה דודים ודודות.

רוב משפחתי הגיעה מרוסיה הלבנה והייתה מותיקי אבן יהודה מכיוון שאבא שלי עבד בתל אביב והנסיעה פעם הייתה מאוד קשה וארוכה הוריי החליטו לעבור לגור בחולון ליד המשפחה של אבי ובשנת 1956 עברנו לגור בחולון ושנה זו הייתה שנת מלחמה שקראו לה מלחמת סיני.

גדלתי בחולון למדתי בבית הספר יסודי על שם שנקר לצערי כשהייתי בכיתה ח' קרוב לפורים אבי כשרכב על טוסטוס (אופנוע קל) רכב אחר אחה"צ בתל אביב בדרכו לביתו בחולון נהרג בתאונת דרכים הוא נפגע ממשאית גדולה מאוד. לאחר שאבי נהרג וגמרתי את כיתה ח' החלטתי לעבור לקיבוץ ללמוד שם בתיכון הקיבוץ היה קרוב לפתח תקווה וקוראים לו נחשוני. לאחר שנתיים בתיכון שם חזרתי לביתי שבחולון ולמדתי ביפו, שזו עיר קרובה לחולון. למדתי שנתיים בבית ספר למזכירות והנהלת חשבונות.

בשנת 1964 הייתי בת 15.5 הכרתי את שמואל לוינסון שכעת הוא בעלי במשך 48 שנה. הכרנו במסיבה של החבר'ה שלנו. בשנת 1967 פרצה מלחמת ששת הימים שניצחנו בה גויסתי לצבא במהלך המלחמה, מאוד אהבתי את השירות הצבאי שלי (לשמחתי שני בני שירתו בצה"ל הרבה מאוד שנים כאנשי קבע). השתחררתי מהצבא בשנת 1969. בנובמבר 1969 התחתנתי עם שמואל ועברנו לגור בערד. עבדתי כפקידה בתעשייה אווירית בבאר שבע, אך כשנולד עופר בני הבכור (אבא שלי) עזבתי את מקום עבודתי כדי לגדל את בני הבכור עופר.

נכדינו

תמונה 1

לאחר שלוש שנים לפני מלחמת יום כיפור נולד בני השני עמית אבא של עידו (בן דוד של גלי) גרנו בדירה קטנה של שלושה חדרים בבניין קומות. בשנת 1978 בחודש יולי עברנו לגור בוילה יפה וגדולה עם גינה גדולה הרבה מאוד עצים ודשאים בשכונת חצבים בערד. עופר ואחיו עמית למדו בבית ספר יסודי עופרים את התיכון עופר למד בתיכון אורט ערד וגם אחיו עמית. עופר (אבי, אבא של גלי נכדתי) היה גם פעיל בתנועת הנוער העובד בערד. עופר בני הבכור התגייס לצבא באוקטובר 88 לאחר טיול ארוך בארה"ב איתי.  עמית בני השני התגייס לצבא לאחר מלחמת המפרץ בשנת 91.

עבדתי בערך 30 שנה במלונות ים המלח בינהם ניהלתי את מכירות מוצרי ים המלח אהבה (סדרת מוצרי קוסמטיקה עם מקימי המותג. בשנת 2005 גרנו גם בערד וגם בדירה ברעננה ובשנת 2016 עברנו לגור בקדימה להיות יותר קרובים לילדי ולנכדי שיוכלו לבקר אותנו מתי שבא להם ולאכול איתנו  בסופ"ש. אנחנו מאוד שמחים שעברנו לגור בקדימה.

אני סבתא תמי

סבתא תמי וגלי בתכנית הקשר הרב דורי

קישור לאתר ביה"ס "ניצני השרון" – למצגת

אבן יהודה
המושבה הוקמה בינואר 1933 ידי אגודת "בני בנימין". השטח חולק בין בני מושבות שהתיישבו במקום ובין יהודים מחוץ לארץ, בהם פליקס דה מנשה, שחברת הנוטע נטעה עבורם פרדסים

”"האף...."“