סיפור חטיפה

אני וסבי במהלך עבודת הקשר הרב דורי
סבי
סבי מספר על הקשיים במרוקו ועל העלייה לישראל

סיפורו של סבי, יעקב, מתחיל במרוקו, בפס, הוא נולד בשנת 1944.

כשהיה בגיל 6, סבי ומשפחתו הלכו לבקר את אחותו שהתגוררה בפינת העיר, ליד הגבול. באותו זמן עברה משאית באזור, במשאית הייתה קבוצת ערבים שתכננו חטיפה, אותה הקבוצה חטפה את סבי והחזיקה אותו אצלם, ליד הגבול, בבגד של אחד מהם בשביל שלא יראו אותו.

הם לא אפשרו לו לדבר, או לזוז. סבי החליט לפעול נגד הוראות אותם האנשים, צעק וניסה למשוך תשומת לב מהסביבה, לא את זאת של הערבים כמובן.

משפחתו שמו לב שהוא נעדר, הלכו לכיוון הגבול וחיפשו אותו. הם חיפשו עד שמצאו אותו עומד ליד הגבול, כנראה החוטפים הלכו לרגע, שיחררו אותו במהרה ומיהרו לדרכם. מבין בני המשפחה אחיו היה זה שמצאו.

בעקבות המאורע החליט סבי כי הוא לא רוצה להמשיך לחיות במרוקו ולאחר מספר שנים, בשנת 1956, עלה ארצה, לבדו לארץ, לארץ הקודש.

הייתי רוצה לאחל לסבי חיים ארוכים אושר ובריאות כי הוא סבא נהדר

פֶאסְ
היא העיר השנייה בגודלה במרוקו, אחרי קזבלנקה. בפאס חיים כ-2 מיליון תושבים. מיקומה הגאוגרפי של פאס הוא במרכז מרוקו, מה שהולם את שליטתה בעמדות הכוח במדינה. פאס כיום היא איחוד של שלוש ערים. ויקיפדיה

”בעקבות המאורע החליט סבי כי הוא לא רוצה להמשיך לחיות במרוקו“