סיפור זיכרונות

בקשר הרב דורי עם נכדותי שיר ודנה
סבא וסבתא בחתונה של משפחה כעבור כמהשנים

סבתא לאה נולדה במצרים בשנת 1947 ועלתה בשנת 1948 לארץ ישראל בגיל שנה. היא גרה אז בקריית משה, שקראו לה אז זרנוגה. היא גרה שם מגיל שנה עד גיל שש. "זרנוגה יישוב יהודי מתקופת המשנה והתלמוד (בשם זרנוקה). בתקופת המנדט הבריטי שכן במקום כפר ערבי בנפת רמלה, בשם זרנוגה, מרחק 10 קילומטרים דרומית-מערבית לרמלה (כיום נמצא בתחום שכונת קריית משה, הנמצאת במערב רחובות). הכפר נכבש במהלך מלחמת העצמאות, במאי 1948, פונה וננטש. בשנות השישים חוסלו המעברות ובמקומן הוקמה שכונת קריית משה" (ויקיפדיה).

לאחר מכן עברה לגור בכפר שלם בתל אביב. סבתא למדה בבית ספר אלקלעי, זה היה בית ספר ממלכתי דתי. כשהייתה בגיל עשר אביה נפטר מהתקף לב. מאז אותו אירוע, לאימא שלה היה קשה לגדל 8 ילדים לבד. בגיל 14 לאה הלכה לעבוד במיני עבודות מזדמנות.

סבתא לאה וסבא באירוע משפחתי

סבתא לאה: אני מאחלת שגם הדורות האחרים יצליחו, וילמדו על ההיסטוריה של הסבים והסבתות.

שיר ודנה עם סבתא שושנה

זרנוגה
זרנוגה (בערבית: زرنوقة; מילולית: "זרנוק") היה יישוב יהודי מתקופת המשנה והתלמוד בשם זרנוקה. בתקופת המנדט שכן במקום כפר ערבי בנפת רמלה, בשם זרנוגה, 10 קילומטרים דרומית-מערבית לרמלה (כיום בתחום שכונת קריית משה, הנמצאת במערב רחובות). הכפר נכבש במהלך מלחמת העצמאות, במאי 1948, פונה וננטש. (ויקיפדיה)

”"כיף חאלק" (מה שלומך)“