העלייה של סבתי מאתיופיה

אני וסבתא שלי בחגיגות בר המצווה שלי
סיפור העלייה של סבתא אדיי מאתיופיה לישראל

סבתא שלי היום בת 76, היא עלתה לארץ בגיל 40 יחד עם ארבעת ילדיה והבן הבכור נשאר בסודן עם אביו.

סבתא בחרה לשתף אותי בסיפור אחד מתוך הרבה אירועים שחוותה בעלייה לארץ ישראל.

סבתא שלי עלתה לארץ מאתיופיה דרך סודן.

הדרך מאתיופיה לסודן (בהליכה רגלית) נמשכה כחודש וחצי, במהלך המסע נתקלו סבתא ומשפחתה בשודדים שירו לעברם וגנבו מהם כסף ואוכל שארזו לדרך…

סבתא אדיי מספרת: "הלכנו דרך ארוכה מאוד מאתיופיה לסודן ובדרך שדדו אותנו, לקחו לנו את כל האוכל וירו לעברנו…אחד מהם ירה לי ברגל ומאז מאוד קשה לי ללכת ללא מקל ההליכה שלי…"

כאשר היא ומשפחתה הגיעו לסודן הם התגוררו בבית משותף עם עוד מספר משפחות.

לאחר תקופה של שנה במחנה המתנה, בתיאום של אנשי המוסד ושייטת 13 היא ומשפחתה חולצו מסודן, היא זוכרת רגע אחד מאוד דרמטי כאשר היא וילדיה הובלו במשאית לחוף הים ומשם אנשי השייטת העלו אותם לסירות גומי בזמן שבלב הים המתינה להם אנייה גדולה…אנשי השייטת עזרו לכולם לעלות לאנייה.

סבתא שלי מספרת שברגעים אלה כל הילדים שהיו בסביבה היו בשקט מופתי וגילו משמעת בלתי רגילה. בתוך כל הבהלה הילדים שתפו פעולה ולא הוציאו הגה מהפה ובכך עזרו לכל הקבוצה להימלט מבלי שהסודנים תפסו אותם.

הזוית האישית

דביר: אני מאחל לסבתא שלי אריכות ימים, בריאות, שתהנה מהנכדים שלה ושתמשיך להתרגש מאירועים משפחתיים ותמיד תשמח, בנוסף, אני מאחל לה שתצליח בעבודתה כאמנית בחמר ועובדת ברקמה.

אני בחרתי במושג שהיה משמעותי עבור סבתא שלי-הישרדות.
סבתא שלי סיפרה לי שהם היו צריכים לשרוד ולהסתפק במה שיש ולעשות הכול בעצמם,וזהו פירוש המילה בשבילה.

הישרדות-ערך הויקיפדיה
כישורי הישרדות אלו הכישורים הנדרשים במצבים א-נורמליים קיצוניים כגון אסון טבע, התרחקות מאולצת מציוויליזציה או אנרכיה

”"הילדים ישבו בשקט, גילו משמעת בלתי רגילה ושיתפו פעולה עם המבוגרים." “