סיפור העלייה של סבי

אני סבי וסבתי על גשר האוהבים במוסקבה.
סבי ביום הולדתו.
השנים של סבי בארץ

סבי יפים גלוזמן נולד ב 7.5.1947, במולדובה שברוסיה.

בשנת 1978 סבי עלה לארץ ישראל עם סבתי דורה גלוזמן ושני ילדם, אמי ודודי, וסבתא רבתא שלי. הוריו של סבי עלו לארץ לפניו.

סבי עלה לארץ עם מטוס ונחת בשדה תעופה בן גוריון. לאחר שנחת הביאו את סבי ומשפחתו לאולפן בחדרה, כדי להסתגל בארץ.

לסבי היה קשה למצוא עבודה ולהסתגל בארץ מכל הבחינות, אם זה בהתנהגות, בחוקים, בתרבות, ובמאכלים השונים.

בהתחלה סבי מאוד התגעגע לארץ מולדתו מולדובה. לאחר חצי שנה שסבי למד עברית והסתגל לארץ. התקבל לעבודה בעיריית באר שבע בתור מהנדס אזרחי.

את התואר הראשון והשני בהנדסה אזרחית קיבל ברוסיה.

לאחר מכן התקבל לעבודה ב-1979 במפעלי ים המלח בתור מהנדס אזרחי והתקדם לתפקיד גדול יותר כמהנדס עיר סדום.

בשנת 1980 סבי קיבל צו גיוס לצבא ושרת ארבעה חודשים, לאחר שנתיים בצבא, קודם לתפקיד גדול יותר בצבא, בתור קצין מהנדס חילוץ בפיקוד העורף. סבי שרת בצבא כ-20 שנה והשתחרר בשנת 2000.

ב-2005 סבי יצא לגמלאות מים המלח, והתקבל לעבודה  בתור מנהל מחוז בהסתדרות מהנדסים במחוז באר שבע והדרום.

ב-2010 סבי סיים תואר שני נוסף במנהל עסקים באוניברסיטת בן גוריון, בבאר שבע. וב-2015 יצא לגמלאות.

סבי אומר שחווייתו בעליה לארץ בהתחלה הייתה מאוד קשה, אבל לאחר כמה זמן סבי הסתגל והשיג המון הישגים בחייו.

סבי גר כיום בלהבים וממשיך לטפח את משפחתו שיצליחו להשיג את הטוב ביותר שאפשר להשיג בחיים.

הזוית האישית

לאחר שעשיתי את עבודת השורשים למדתי יותר על שורשי משפחתי ושורשי סבי. אני מאוד גאה בסבי על הישגיו בחיים, ועל התמודדותו עם העלייה, ושהוא לא ויתר לעצמו ורצה להצליח כמה שיותר, למען הילדים, הנכדים ואפילו לנינתו, וכמובן למדינה.

קצין
קצין מפקד על יחידה צבאית, או משרת בתפקיד אחר שדורש דרגת קצונה.

מולדובה
רפובליקת מולדובה היא מדינה במזרח אירופה, בין רומניה ואוקראינה. מרבית השטח של הרפובליקה של מולדובה היה חלק מהנסיכות הרומנית מולדובה ושל רומניה בתקופות רבות בעבר ותחת שלטון רוסיה בשנים 1918-1812 וברית המועצות בשנים 1941-1940 ו-1991-1944. ויקיפדיה

”"עם רצון אפשר הכל"“