סיפור העלייה של סבא יהודה

סבא יהודה והמנחים
סבא יהודה בשנת 1978
סבא עלה לארץ ישראל לאחר המון שנים וקשיים אבל גם בארץ היו לו קשיים...
סבא נולד בשנת 1934 בימים רחוקים של תחילת הסתיו, הוא נקרא יהודה על שם סבו.
שנות ילדותו הראשונות זכורות לו תחת הצל הכבד של מלחמת העולם הראשונה ונפילתו של אביו בקרב על מוסקבה מול הנאצים. במוסקבה חי חיי עוני, בדידות ואנטישמיות כבדה תחת השלטון הקומוניסטי.
תמונה 1
הוא עלה לארץ בשנת 1973, לאחר ניסיונות עלייה שכשלו, והמון הכנות נפשיות וציפיות רבות. אמו נותרה במוסקבה, וכעבור שנה הוא שלח לה מהארץ (בסיוע הסוכנות היהודית), מעיל פרווה יוקרתי, אותו היא מכרה ובכסף שקיבלה עבורו עלתה לארץ.
כשסבא עלה לארץ היו לו הרבה קשיים: קשיי שפה, קשיי הבנה וקשיי תקשורת. הוא עלה עם פרוץ מלחמת יום הכיפורים וכפטריוט הוא נסע לקריה על מנת להתגייס לצבא ולסייע במלחמה, אך צה"ל לא מיהר לגייס אותו שמא מדובר במרגל רוסי. בתום המלחמה החליטו בצה"ל שהוא ראוי לשרת במערך המילואים והוא עבר קורס קצינים והשתלב יפה. קליטתו עברה בשבילי הצבא.
סבא נשלח לגור בדימונה ושם השיג עבודה כמהנדס- מפקח. כעבור מספר שנים מונה לסגן מהנדס העיר בזכות אנשים טובים אותם הכיר באופן אישי: יגאל אלון וחבר הכנסת ז'ק אמיר.
בדימונה סבא הכיר את רבקה, איתה הוא חי באושר 40 שנה. נולדו להם שתי בנות פנינה (אמא שלי)  ואריאלה.
לצפיה בסרטו באתר ביה"ס לחץ כאן