סיפור העלייה של הורי סבתי

אני ונכדתי תמר
אני בת 5 בגן
הוריה של סבתא מלכה עלו בסירה מלבנון באישון לילה

שלום, שמי מלכה, אני בת 67. נולדתי בקרית נחום (קרית אתא). נקראתי בשם זה מכיוון שנולדתי לאחר שישה אחים ואחיות, והייתי המלכה הקטנה בבית.

הוריי

תמונה 1

הסיפור אותו אספר נוגע להוריי שעלו לארץ ישראל מלבנון בסירה קטנה, כאשר אמי הייתה בהריון איתי בחודש התשיעי .הם הגיעו בסירה קטנה לראש הנקרה והתקבלו בזרועות פתוחות, מאחר שאבי היה איש מוכר על ידי שלטונות ישראל כאחד שעוזר לעלות לארץ ישראל.

מפת המסע של משפחתי לישראל

תמונה 2

עם זאת מעמד זה גרם לו להיות רדוף על ידי ממשלת לבנון. הוריי נאלצו לברוח מלבנון באישון לילה, עם מזוודה קטנה והשאירו את כל העושר וההצלחה בלבנון.

ביום הזיכרון לחללי צה"ל גם אבי הונצח ע"י הצבת דגל ישראל על קברו

תמונה 3

הוריי, אחי ואחיותי הגיעו לארץ ישראל וגרו כחודש אצל דודתי בחיפה. לאחר כחודש עברו לשני צריפים שקיבלו במעברת קרית נחום (קרית אתא). כשהייתי בת 4 עברנו לחיפה, לרחוב רזיאל בדרך נוה שאנן. כשהגיעו לארץ ישראל הרשויות סייעו, ולא הרגשנו בחסרון, גם הסתפקנו במועט.

אני חיילת

תמונה עם הנכדים