סיפור העלייה שלי

ילדות ברוסיה
עם אחותי ובת דודתי

שמי חוה פוגל נולדתי בשנת 1950 בברית המועצות, יש לי אחות קטנה ממני בארבע וחצי שנים. עליתי לארץ בשנת 1975

לימודים בארץ  לידתי

סיימתי בית ספר יסודי. בית ספר בו למדתי שמונה שנים (עשו את זה בלי שמות במספרים). סיימתי 10 שנות לימודים בהצטיינות ובהצלחה.  המשכתי ללמוד בבית ספר לאחיות שלוש וחצי שנים. רציתי להמשיך לבית ספר לרפואה ואז…

העלייה לארץ

ואז התחילה להתעורר ה"ציונות", עלייה לישראל. השילטונות ברוסיה דרשו לשלם כופר ממי שלומד באוניברסיטה. אז פרשתי מלימודים וביקשנו עלייה לישראל. לא קיבלנו אישור לעלות לארץ מכיוון שאבא שלי עבד במחנה צבאי, אז הם לא נתנו לנו אישור לעלות. רק  לאחר שאבא שלי התפטר ממקום העבודהשלו, קבלנו אישור עלייה ארצה. אז גם אני פרשתי מהלימודים. כל התהליך הזה נמשך שלוש שנים. רק האחרי שלוש שנים קיבלנו אישור לעלות לישראל. עלינו לארץ ישראל בחודש מרץ, בשנת  1973.

לאן נשלחתי

כשעלינו לארץ ישראל בשנת 1973, נשלחתי ללמוד באולפן בקיבוץ יגור. למדתי שם וסיימנו ללמוד באולפן בתאריך 1 לאוקטובר שנת 1973. ואז פרצה המלחמה….

מלחמת יום הכיפורים

אז בתאריך 6 באוקטובר התחילה מלחמת יום הכיפור. הייתי עולה חדשה, אחר הלימודים באולפן, בלי עבודה. היה קשה אבל התגברנו.

בית חולים קפלן

הצלחתי למצוא עבודה, התחלתי לעבוד בבית חולים "קפלן" שברחובות. עבדתי כאחות.  במשך השנים הבאות, השלמתי את לימודי לקבלת תעודת אחות מוסמכת. למדתי בבית החולים בכפר סבא, בבית חולים מאיר ואחר כך המשכתי בעבודתי כאחות מוסמכת. המשכתי לעבוד בקפלן עד שנת 1984  בהמשך לאחר נישואי המשכתי לעבוד כאחות בקופת חולים "המאוחדת" שם עבדתי במשך 12 שנים בתור אחות מוסמכת.

חתונה ומשפחה

התחתנתי עם ארתור פוגל. אני וארתור נפגשנו ברחובות.  כשהתחלתי לעבוד ברחובות, חיפשתי דירה להשכיר וארתור היה שם במשרד, שם נפגשנו במקרה. התחתנו ונולדו לנו שלושה ילדים: אורנית אריאל וזאב מילדי נולדו לי שבעה נכדים ומאז אני סבתא.לנכדי: נבו, שקד ,אלה, ישי ,רותם, עמית ורועי.

פרישה

פרשתי מעבודתי בקופת חולים ה"מאוחדת" בחודש אוקטובר 2015 ואני עדיין ממשיכה לעבוד בחצי משרה בקופת חולים .

זכרונות העבר – הורי בשואה

ההורים שלי חיו בתקופת מלחמת העולם השנייה ועברו את השואה. הם היו במחנות עבודה וניצלו. המלחמה היתה קשה, ונמשכה תקופה ארוכה, המון זמן. בתקופה זו מתו המון אנשים ומכרים שלנו אנשים שהכרנו. אבל החיים המשיכו הלאה, התגברנו. אבא שלי נפטר לפני כשש שנים ואמא שלי היום, ניצולת שואה בת 92. יש לה מטפלת שגרה איתה בבית והיא עוזרת לה.

העשרה

מלחמת יום הכיפור: "מלחמת יום הכיפורים (נקראת גם מלחמת יום כיפור; בערבית: ??? ?????, תעתיק: חַרְבּ תִּשְרִין או ??? ?????? – חַרְב אכתובר: "מלחמת אוקטובר" וגם ??? ????? – חַרְבּ רמצ'אן: "מלחמת רמדאן") פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפה של צבאות סוריה ומצרים על ישראל, ונמשכה עד 24 באוקטובר 1973, יום כניסת הפסקת האש לתוקף. חילופי אש נמשכו עד 26 באוקטובר בחזית המצרית בחצי האי סיני ועד 1974 בחזית הסורית ברמת הגולן."‏

מלחמת יום כיפור
מלחמת יום הכיפורים (נקראת גם מלחמת יום כיפור; בערבית: ??? ?????, תעתיק: חַרְבּ תִּשְרִין או ??? ?????? – חַרְב אכתובר: "מלחמת אוקטובר" וגם ??? ????? – חַרְבּ רמצ'אן: "מלחמת רמדאן") פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפה של צבאות סוריה ומצרים על ישראל, ונמשכה עד 24 באוקטובר 1973, יום כניסת הפסקת האש לתוקף. חילופי אש נמשכו עד 26 באוקטובר בחזית המצרית בחצי האי סיני ועד 1974 בחזית הסורית ברמת הגולן.‏

בובשקה
סבתא