סיפור העלייה לארץ של נטלי חביב

ליאם וסבתא נטלי
סבתא בצעירותה
מהעיר אוני בגאורגיה לישראל

סבתא נטלי, שהיא אימא של אבא,נולדה בגאורגיה, בעיר אוני.  היא מספרת לי על העלייה שלה לארץ ישראל:

"עלינו ארצה משפחה גדולה, מבוגרים וילדים. דוד (אבא של ליאם) היה בן שנה וחצי כשעלינו ארצה, בשנת 1974. היו קשיים של השפה, עבודה ושל הפרנסה, אך ברוך השם התגברנו על הכל, מצאנו עבודה ולמדנו את השפה העברית.

כשגרנו בגאורגיה גרנו בדירת שני חדרים, 14 ילדים. זו הייתה צפיפות נוראית! המשפחה שלנו בארץ ישראל, כאן כבר גרנו שלוש נפשות בדירת ארבעה חדרים. איזה שיפור!

תמיד צריך להאמין שיהיה יותר טוב, עובדה!

ליאם: היה לי מאוד כיף ומעניין לשמוע את סיפור העלייה של סבתא שלי ולתעד אותה במאגר המורשת.

אוני (עיר)
(בגאורגית: ონი) היא עיר בנפת אוני שבמחוז רצ'ה-לצ'חומי וסוואנתי תחתית, גאורגיה. למעשה היא ממוקמת היסטורית ואתנוגרפית במחוז ההיסטורי רצ'ה, בערוץ עמוק על גדות נהר הריוני. ונמצאת בגובה 830 מ' מעל פני הים, 210 ק"מ צפונית מערבית לטביליסי. העיר משמשת כמרכז האדמיניסטרטיבי של נפת אוני. ויש בעיר גם נציגות הכנסייה האיפרכית של ניקרוצמינדה. אוני נמצאת בחלק האירופי של המדינה. (ויקיפדיה)

”תמיד צריך להאמין שיהיה יותר טוב!“