סיפור העליה

סימי ואסף
סימי ואסף עם תמונה מתעודת הזהות
סימי לוי

סימי לוי נולדה ב-1930, במרוקו בעיר מרקש. הוריה, אבא-אליהו, אמא-אסתר.

החיים במרוקו היו קשים, לא יכלו לצאת הרבה לבד, בגלל כל המחבלים שהיו במרוקו והרגו יהודים. כל הזמן היו בבית, אם היו יוצאים, זה היה רק ליד הבית.

כעבור כמה שנים כשהייתה בת 18, פגשה את סעדיה וכעבור זמן קצר החליטו להתחתן. ביום החתונה התלבשה סימי יפה, התרגשה. אבל במרוקו הייתה בעיה ליהודים להתחתן, סימי התחתנה בביתה בסלון, ושם צילמה תמונה שהיא שומרת עליה עד עכשיו, ובתמונה נמצאת היא ובעלה.

כעבור זמן, אחרי החתונה שמעו במרוקו שהוקמה מדינה ישראלית. כששמעו, ישר חשבו על בריחה ממרוקו לישראל. אחרי כמה שבועות, שמעו שיש ספינות לישראל. ארגנו את כל מה שצריך, ואת כל מה שלא כל כך חשוב השאירו שם.

עלו על הספינות ואמרו להם שקודם מפליגים לצרפת ומשם לאחר מכן לישראל. כשהפליגו, הספינה הייתה צפופה ומלאה יהודים. כשהגיעו לצרפת קיבלו רק שטח וישנו על שמיכות. אחרי זמן קצר, אבל קשה, הפליגו לישראל. כשהגיעו נישקו את אדמת ארץ ישראל.

אבל פה, בארץ,  עדיין היה קשה, לא היה כלום, רק אדמה בלי כלום, והתחילו לבנות את הארץ. סימי לוי פשוט מתרגשת לראות היום את המדינה, כי היא לא דמיינה שכך תהיה ארץ ישראל.

אסף – היה מאד מעניין להקשיב לסימי ולסיפור חייה.

מרקש