סיפור העליה של רחל קטנוב

אישה אוזבקית בלבוש מסורתי
הפוגרום בשנת 1990, הביא את רחל ומשפחתה לעלות ארצה.

שמי רחל ואני רוצה לשתף אתכם בסיפור העלייה שלי לארץ ישראל.

נולדתי ביום הקמת מדינת ישראל בשנת 1948 בטשקנט שבאוזבקיסטן.

כשאני ומשפחתי היינו בגלות תמיד חשבנו שנהיה בשנה הבאה בירושלים, וזה היה חלומנו לעלות ארצה.

אוזבקיסטן הינה מדינה מוסלמית. למרות זאת, תמיד קיימנו את החגים ואת המנהגים שכל היהודים היו עושים וליום אחד לא שכחנו שאנו יהודים.

בשנת 1990 ב-2 למאי המוסלמים, נשים, גברים, זקנים, וילדים קטנים התחילו לעשות פוגרום ושרפו את כל הבתים של היהודים, התחילו לאיים על כל יהודי ויהודי שחי שם כדי שיעזוב את המדינה כי היהודים לא שייכים לפה.(אוזבקיסטן).

מאז הקמת הרפובליקה העצמאית של אוזבקיסטן בשנת 1991, יהודים רבים עזבו את המדינה עקב עליה בקיצוניות האסלאם והכלכלה החלשה. יותר מ-70 אלף בוכרים עזבו את המדינה ועברו לישראל וארה"ב. קהילות בוכריות גדולות קיימות היום בירושלים, ת"א, רמלה ,קווינס ועוד.

גם אני והמשפחה שלי: בעלי ילדיי וכל בני משפחתי עזבנו את המדינה שלנו בה גרנו. היינו חלק מהקהילה היהודית שבמשך כ-3 חודשים עזבה את אוזבקיסטן.

הגענו במטוס להונגריה, ומהונגריה לשדה התעופה של ישראל, ואמרתי לילדי: "זאת המדינה שלנו ומעתה אנו רק מסתכלים קדימה".

ומאז אנחנו 25 שנה בארץ ישראל וגאים להיות כאן !

העשרה:
אוזבקיסטן

רפובליקת אוזבקיסטן (באוזבקית: O?zbekiston Respublikasi) היא מדינה השוכנת בחלק המרכזי של יבשת אסיה. בעברה הייתה חלק מברית המועצות והפכה למדינה עצמאית ב־1 בספטמבר 1991.
המדינה גובלת עם אפגניסטן בדרום, עם קזחסטן בצפון ובמערב, קירגיזסטן במזרח, טג'יקיסטן בדרום מזרח וטורקמניסטן בדרום מערב.

תשע"ה   2015

פוגרום
פעולה קבוצתית אלימה כנגד קבוצה אתנית או דתית מובדלת, במטרה להביא לפגיעה חסרת הבחנה בנפש וברכוש של הקבוצה הנפגעת

”אנחנו 25 שנה בארץ ישראל וגאים להיות כאן !“