סיפור היכרותם של סבתא זיווה וסבא אלי

אני וסבתי בפעילות אמירים הקשר הרב דורי
מפגש כתתי בתכנית הקשר הרב דורי

שמי איתי, אני בתכנית הקשר הרב דורי השנה יחד עם סבתא שלי זיווה. ביקשתי ממנה לשמוע כיצד היא הכירה את סבא?

סבתא הכירה את סבא אלי כשהיה במילואים בטבריה, אחרי מלחמת יום הכיפורים. סבתא וסבא התחתנו בגיל 24. סבתא הייתה בת 31 כשאימא שלי נולדה.

סבא חיזר אחרי סבתא, כשהוא ראה אותה בבית הקפה של הקרוב משפחה, שלמה שמו. סבא ביקש מקרוב המשפחה של סבתא להכיר לו אותה ואת ההורים שלה. את סבתא זה לא עניין, אך הוא התעקש. הוא הלך עם הקרוב משפחה להורים שלה כנהוג לכוונות טובות ומכבדות. סבא היה גבר נאה ונחמד ממשפחה טובה. ההורים של סבתא מאוד רצו שהקשר יתממש ויתמסד.

כך הם נפגשו ותוך חמישה חודשים הם התחתנו בשעה טובה. סבא שלי אומר שסבתא השתנתה לטובה אחרי החתונה, היא נהייתה יותר רגועה וסבלנית. סבתא שלי היא סבתא חמה ואוהבת. היא דואגת, מחבקת ומפנקת אותנו הנכדים.

מלחמת יום הכיפורים פרצה ב-6 באוקטובר בהתקפת קואליציה של צבאות מדינות ערביות כנגד ישראל בהובלתן של סוריה ומצרים המלחמה התרחשה בעיקר בסיני וברמת הגולן ונמשכה עד ה-26 באוקטובר.

מצגת עליה עבדתי כסיכום יצירתי בשיעורי מפגשי תכנית "הקשר הרב דורי":

הזוית האישית

החוויה שלי בפעילות הייתה מאוד כיפית ומשמחת בעיקר עם מורתנו מיגל שמע. אני וסבתי מאוד שמחנו על בילוי הזמן המשותף לנו.

אני וסבתא במפגש התכנית

מלחמת יום כיפור
מלחמת יום הכיפורים פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפת קואליציה של צבאות מדינות ערביות כנגד ישראל. ויקיפדיה

”סבא חיזר אחרי סבתא, כשהוא ראה אותה בבית הקפה...“