סיפור ההשרדות המופלא של סבא במלחמת יום הכיפורים

אני וסבא בפסטיבל הצילום.
סבא עם סרבל טייס בזמן שהיה בצבא
איך סבא שלי ניצל ממטוס בוער ומלכידה על ידי המצרים במדבר סיני

סבא מספר על חוויותיו כטייס במלחמת יום הכיפורים: "במלחמת יום כיפור שירתי כטייס בדרום. ביום הראשון למלחמה אחר הצהרים יצאתי לגיחת הפצצה של כוחות מצריים ממערב לתעלה. טסנו בגובה נמוך על מנת לא להיקלט במכ"ם של המצרים עד שהגענו למטרה. כשזוג המטוסים שלפניי משך לגובה כדי להיכנס להפצצה, נורו עליו טילים ופגזי נ"מ שממש יצרו קיר של אש. מספר שניות אחר כך, כשהגעתי ליעד, משכתי לגובה, זיהיתי מצבור גדול של כוחות, צללתי ושיחררתי עליו את החימוש ומיד פתחתי בתנועות חדות מצד לצד כדי להתחמק מהטילים והנ"מ שירו עלי. בגובה נמוך מאוד הרגשתי פתאום מכה חזקה מאוד בזנב המטוס וההגאים שלי נתקעו. הבנתי שנפגעתי על ידי טיל קרקע-אוויר ושאני מוכרח לנטוש את המטוס מיידית, אחרת אתרסק אל הקרקע, שהתקרבה במהירות. משכתי בידית ההפלטה, וכסא המפלט ירה אותי החוצה מהמטוס הפגוע. המצנח נפתח ומיד פגעתי בקרקע, הנטישה הייתה בגובה נמוך מאוד. מכת האוויר קרעה לי את רצועות הברכיים בשתי הרגליים. על הקרקע, השתחררתי מהמצנח וראיתי טנק שנוסע בכיוון אליי."

לשמיעת עדותו המלאה של סבא:

המשך העדות: