סיפור האהבה בין סבתא לסבא

סבתא לאה עם עדי חוגגות יום הולדת
סבא מושיקו וסבתא לאה ביום חתונתם
סבתא לאה מספרת לנכדתה עדי את סיפור אהבתם של סבתא לסבא

לסבתא שלי קוראים לאה, היא נולדה בשנת 1939 בעיר חיפה בישראל, אספר לכם את סיפור אהבתה עם סבא שלי.

כאשר סבתא הכירה את סבא, הם היו צעירים סבא היה חייל בצנחנים וסבתא הייתה בקיבוץ "כפר סולד". סבא בא ללוות חייל שנפל (משמר כבוד) והם נפגשו שנית בחדר אוכל כי נתנו לחיילים לשתות, ולאכול לפני חזרתם לבסיס. סבא אמר לסבתא שהוא גר ברחוב חלוץ, וסבתא גרה ברחוב יואל שבחיפה. סבתא חייכה ואמרה שהם שכנים, היא ביקשה ממנו להעביר דרכו מעט תפוחים להוריה וכך התחיל סיפור אהבה והרומן שלהם.

תמונה 1

סבתא עזבה את הקיבוץ וסבא סיים את הצבא. הם היו נפגשים מידי פעם ולאחר שלוש שנים התחתנו, ועברו לגור בקריית ביאליק. בבית הזה נולדו להם שני ילדים שרי וישראל ולאחר 5 שנים נולד רפי. כשרפי היה בן 10 נולדה צמרת. "חיינו באושר גדול עם ארבעה ילדים. היום יש לנו 15 נכדים ו-10 נינים"

ישראל ורפי עברו לגור בארצות הברית אחרי צבא וגדלו להם ילדים ונכדים. לצערנו הרב לאחר כ- 54 שנים שחיו יחד, סבא מושיקו נפטר לנו בכאב לב, בגיל 75. כיום סבתא לאה גרה לבד ואנו באים לבקר אותה כל יום ומשתדלים כמה שיותר להנות איתה כל הזמן. וזהו סיפור חיינו.

הנכדה עדי: מאוד נהניתי מאוד לכתוב את הסיפור וזה זמן איכות עם סבתי וזה סיפור מאוד מרגש ומעניין.

משמר כבוד
משמר כבוד הוא קבוצת אנשים, לרוב במסגרת צבאית, המבצעים תרגילי סדר, במטרה לחלוק כבוד לאדם או לציון מאורע. (ויקיפדיה)

”היא ביקשה ממנו להעביר דרכו מעט תפוחים להוריה“