ציד דגים בחוף אכזיב

סבתא ורדה ביום החתונה
סבא אבי ביום החתונה
סבא וסבתא על ילדותם

סבא אבי (אבינעם), סבא מצד אימא. נולד בתאריך  23.07.1952 בישראל להוריו לוי (לולה) וחיה, ולאחיו דודי ז"ל ויריב סבא מספר: "למדתי בבי"ס יסודי ע"ש 'אלחריזי' ובתיכון למדתי ב'אליאנס'. למדתי אדריכלות ואני עוסק בכך כבר ארבעים שנה. התחביב העיקרי שלי מהילדות ועד היום הוא כדורסל.

הרפתקאה באכזיב

הייתי נער בן 15 וחצי. באחת החופשות נסעתי יחד עם חברים לאכזיב הנמצאת בצפון המדינה, שם נמצא כפר ערבי עתיק ובצידו מפרץ וחוף ים יפה. במשך היום שחינו בים וערכנו פיקניק ובלילה הקמנו אוהל והלכנו לישון. שנתנו לא ארכה זמן רב. באמצע הלילה התעוררנו בגלל קולות נפץ חזקים. הצצנו מהאוהל החוצה בבהלה – אולי אלה זיקוקי דינור? אך לא. השמיים היו זרועים בכוכבים ואף לא זיקוק אחד. לעומת זאת, עד מהרה הבחנו בסירות דייגים עמוסות ברשתות דייג. הדייגים פרסו את הרשתות על פני המים והעלו בעזרתן הרבה הרבה דגים מהים. אבל – לפני שהעלו את הדגים, הרגו את הדגים בעזרת דינמיט – חומר נפץ שאותו הדייגים השליכו למים. פיצוץ הדינמיט הרג את הדגים ואלה צפו על המים ונאספו בקלות ע"י הדיגים. דיג בעזרת דינמיט הוא בלתי חוקי בגלל השימוש בחומר נפץ, ובגלל שהוא הורג גם דגיגונים קטנים ומשמיד את אוכלוסיית הדגים יחד עם דורות ההמשך. למחרת, ניגשנו שלושתנו לתחנת המשטרה הקרובה. החוקר במשטרה שיבח אותנו על גילוי אזרחות טובה.

סבתא ורדה לוין, סבתא מצד אימא, נולדה לבית דיין בתאריך 12.12.1953 בישראל להוריה מרדכי ומלכה ולאחיה חנן. סבתא מספרת: "למדתי בבי"ס יסודי ע"ש 'ניצנים' ובתיכון למדתי ב'אליאנס'. למדתי לשון וחינוך והייתי מורה ומחנכת בבי"ס יסודי. בילדות אהבתי לטייל עם משפחתי ועם חבריי ובמיוחד לבלות בחוף הים.

סיפור אישי

גדלתי ברמת אביב ולמדתי בביה"ס "ניצנים" בכיתות ד'-ח' (כן, אותו ביה"ס שנכדי אופק ותבל היקרים לומדים בו). בתקופה הזאת, מכיוון שלא הייתה לנו מכונית, נהגנו לטייל ברגל ברמת אביב והכרתי כל אבן ופרח בשכונה. כמו כן, מדי שבת צעדנו ברגל לחוף הים בתל ברוך. מה שזכור לי במיוחד אלה הנסיעות ברכבת בתקופת החופש הגדול בחברת חברים ומשפחה לחוף טנטורה (חוף דור), שם בילינו בשפת הים במשחק מטקות, באכילת אבטיחים ומיני דברים טובים. ילדותי הייתה חוויה נעימה.

הזוית האישית

ורדה ואבי לוין השתתפו בתכנית הקשר הרב דורי ותועדו על ידי נכדם אופק אוחנה לוין. התכנית נערכה בבית הספר ניצנים בתל אביב-יפו, התשע"ט.

אַכְזִיב
אַכְזִיב היה יישוב מרכזי קדום לחופי הים התיכון בגליל המערבי, שמיקומו בסמוך מדרום לרכס סולם צור וראש הנקרה וכ-5 קילומטר צפונית לנהריה. באכזיב גן לאומי, שתי שמורות טבע (שמורת חוף אכזיב ושמורה ימית), בית ספר שדה ושרידים של הכפר הערבי א-זיב שהיה במקום ותושביו ברחו ממנו במהלך מלחמת העצמאות. (ויקיפדיה)

”דיג בעזרת דינמיט הוא בלתי חוקי בגלל השימוש בחומר נפץ, ובגלל שהוא הורג גם דגיגונים קטנים“