סיפור האהבה של יעקב ושרה מכפר החורש

אני וסבא שלי היום
תכנית הקשר הרב דורי בביה"ס אביטל
איך סבא וסבתא שלי נפגשו ואיך אני הגעתי

שמי סבא יעקב. נולדתי בשנת 1935 בהונגריה. עליתי לארץ בשנת 1947.

ידעתי עברית והשתלבתי מהר בכיתה רגילה. אחרי סיום הלימודים שירתי בחייל האוויר ולאחר השחרור חזרתי לכפר החורש, שם אני חי.

אשתי, סבתא שרה, שרתה במחלקת הנח"ל בקיבוץ. פגשתי אותה בערב במטבח כאשר היא וחברותיה גמרו לאפות עוגה. את העוגה אכלנו במגורי החיילות, שם נוצר הקשר הראשוני.

סבתא שרה נולדה בעיראק. היא הייתה בת 12 כאשר עלתה לארץ. שרה הייתה בחברת נוער בקיבוץ גלעד, ומשם היא התגייסה לצבא. אחרי תקופת חברות בת שנה וחצי, התחתנו.

אלה (אמא של ארד) היא הילדה השלישית במשפחה והבת הראשונה. אחרי הלימודים של אלה, ושנת שרות שלה, היא התגייסה לצבא שם פגשה את אמנון (אבא של ארד). אמנון עובד בארץ וביתו היה באביעזר. הם התחתנו בכפר החורש וגרו יותר משנה באביעזר.

הבת הראשונה שלהם נולדה שם, ואז הם עברו לקדמת צבי ושם נולד להם שלושה בנים. ארד חוגג השנה בר מצווה. אחיו הגדולים כבר בוגרים.

סבתא ואני חגגנו השנה 60 שנות נישואים.

ארד: נהניתי להיות עם סבא שלי ולשמוע שתי סיפורים מעניינים עליו.

סבא: שמחתי לקבל אוזן קשבת ומבינה.

ארד וסבא יעקב במפגש תכנית הקשר הרב דורי

קיבוץ כפר החורש
מקום מגורי שבא שלי ושם הוא חי רוב חייו.

כפר החורש
כפר החורש (כְּפַר הַחֹרֶשׁ) הוא קיבוץ השוכן על הר בשולי עמק יזרעאל, ממערב לעיר נצרת, בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל. ויקיפדיה

”פגשתי את מי שתהיה סבתא שלך בערב במטבח, כאשר היא וחברותיה גמרו לאפות עוגה“