סיפורו של סבא רבא לב

סבא רבא לב
סבא עם הוריו (סבא לב)
על סבא רבא מפי אבא וסבא

סבא רבא לב נולד בשנת 1913 בבלגורוד, בברה"מ.

מנקודת מבטו של סבא: השנה – 1948, מלחמת העולם השנייה, יום קר מאוד הרבה שלג. הייתי בן 5 ופתאום מישהו דופק, אני פותח לו ורואה את אבי אחרי ששב מ-3 שנים בבירקנאו. אמא שלי כמעט קיבלה התקף לב.

סבא רבא, לב, היה טיס במלחמת העולם השניה, ופגעו לו בכנף והוא התרסק בדיוק לידיים של הנאצים ומשם נשלח למחנה ריכוז.

לב, שינה את שם משפחתו לשם רוסי בשביל לשרוד, שלא יבינו שהוא יהודי. הוא ניסה לברוח 3 פעמים וללא הצלחה. אחרי שנה לב הועבר לבירקנאו. הוא היה שם 3 שנים. האמריקאים הגיעו ושחררו אותו מבירקנאו, ומשם הלך ברגל מבית לבית, מכפר לכפר, מעיר לעיר, וכך הגיע לגבול עם ברית המועצות. שם מיד נלכד ע"י Kgb (וועדה לבטחון המדינה) לחקירות שנמשכו זמן ממושך, ושחררו אותו סוף סוף הביתה.

לב עלה ארצה בשנת 1991 והתגורר באילת. חי חיים מלאים ומאושרים, אב לשלושה, סב ל-5, אהב לרקוד, לשחות, לשמוח, ואהב את החיים.

לב נפטר בשנת 2003 כשהיה בן 90.

הזוית האישית

טל: אני עוד יותר התחברתי למשפחה ולסבא רבא לב למרות שלא פגשתי אותו אף פעם. אני הבנתי כמה חשוב להנות מהדברים הקטנים וכמה חשוב להיות עם המשפחה

בֶּלְגוֹרוֹד
עיר ברוסיה, בירת מחוז בלגורוד. העיר ממוקמת על שפת נהר סוורסקי דונץ, כ-695 ק"מ דרומית ממוסקבה וכ-40 ק"מ מהגבול עם אוקראינה. פירוש השם בלגורוד - "עיר לבנה". בעיר מתגוררים כ-330 אלף תושבים. בעיר קיימים שבעה מוסדות להשכלה גבוהה. יסוד כלכלת העיר - מפעלי גיר. בסביבות העיר קיימים מרבצי גיר באיכות גבוהה. ויקיפדיה

”חי חיים מלאים ומאושרים, אב לשלושה, סב ל-5, אהב לרקוד, לשחות, לשמוח ואהב את החיים.“